Τετάρτη 12 Ιουνίου 2013

Γυναικεία πορτραίτα του Βαλτινού της δεκαετίας του 1960





Παλιές ασπρόμαυρες φωτογραφίες, όμορφα πορτραίτα γυναικών από το Βαλτινό της δεκαετίας του ΄60, που επιχρωματίστηκαν στις «Γραφικές Τέχνες» Δ. Τσιγάρα και αναδείχθηκαν σε μια άλλη εικαστική άποψη, όπου το χρώμα κυριαρχεί και προσδίδει στην παλιά φωτογραφία μια αίσθηση αρχοντιάς και φινέτσας.
Κομψές, νέες, όμορφες γυναίκες, στήθηκαν μπροστά στο φακό, απαθανατίζοντας τα χαρακτηριστικά στοιχεία της προσωπικότητάς τους και την αίγλη μιας παλιάς εποχής.


Η δεκαετία του 1960 ίσως να ήταν η πιο κολακευτική δεκαετία για τη γυναίκα.
Οι γραμμές της μόδας ακολουθούν το κορμί τονίζοντας τα ωραιότερα σημεία του σώματος, το πρόσωπο, το στήθος, τη μέση και την περιφέρεια.
Με βάση, τις ανάγκες καλλωπισμού της γυναικείας φιλαρέσκειας, αλλά και την τάση της μόδας της εποχής κυριαρχούν τα εξής χαρακτηριστικά:
Στα ρούχα κυριαρχούν τα λεπτά υφάσματα, τα πλεχτά, το ζιβάγκο, και τα μικρά εφαρμοστά πουλόβερ. Τα χρώματα είναι παστέλ, ασπρόμαυρο, πουά αλλά και εμπριμέ με λουλούδια.
Τα μαλλιά είναι είτε κοντά, είτε πολύ μακριά, με όγκο και συμμετρία. 


Πέρλες και χρυσοί σταυροί αγκαλιάζουν το λαιμό, δαχτυλίδια στολίζουν τα δάκτυλα, σκουλαρίκια στολίζουν το πρόσωπο και ζώνες τονίζουν τη μέση.
Μα πάνω απ’ όλα ακτινοβολεί η ομορφιά και η νεότητα όλων των γυναικών της εποχής.

επικοινωνιστε μαζι μας