Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

Το γιορτινό τραπέζι


Ο ομιχλώδης και βροχερός καιρός που επικράτησε την ημέρα των Χριστουγέννων στο Βαλτινό δεν στάθηκε εμπόδιο για το ψήσιμο του γουρουνόπουλου και την καλή διάθεση, καθότι πολλοί ήταν εκείνοι που είτε σε κάποιο υπόστεγο, είτε σε κάποια πιλοτή κατάφεραν να τηρήσουν το έθιμο και να διασκεδάσουν οικογενειακά έτσι όπως το επιτάσσει η μέρα.



Ως η κατεξοχήν οικογενειακή γιορτή, τα Χριστούγεννα αποτελούν πάντα την καταλληλότερη αφορμή για συγκεντρώσεις όλων των μελών στο σπίτι.


Το γιορτινό τραπέζι φαίνεται να είχε απ’ όλα τα καλά, μα πάνω απ’ όλα τη καλή διάθεση γιατί μόνο έτσι δημιουργείται μια όμορφη, άνετη και ζεστή ατμόσφαιρα.
Οι μυρωδιές από τα φαγητά που ψήνονταν σε κάθε σπίτι αλλά και τα εγκάρδια «χρόνια πολλά» όσων συναντιούνταν στον δρόμο ήταν από τις καλύτερες εικόνες του χωριού.


Αλλά και οι μετανάστες του χωριού κουβαλούν τα έθιμα και τις παραδόσεις στον τόπο που εργάζονται και διαβιούν, και έτσι αυτή την ημέρα την γιορτάζουν με Ελληνοπρέπεια.


Η οικογενειακή φωτογραφία του Δημήτρη και Σταύρου Κατσιούλη από το χριστουγεννιάτικο τραπέζι έρχεται με τα «Χρόνια πολλά» και τα «χαιρετίσματα» προς το χωριό από την Στουτγκάρδη της Γερμανίας.

επικοινωνιστε μαζι μας