Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Ανακοίνωση υποψηφιότητας για την Κοινότητα Βαλτινού


Αγαπητοί συγχωριανοί
Ύστερα από ώριμη σκέψη και με εφόδια την αγάπη για τον τόπο μου, την εμπειρία και τις γνώσεις στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς και τη διάθεση για προσφορά, αποφάσισα στις επερχόμενες εκλογές της Τ. Α., να θέσω υποψηφιότητα ως Πρόεδρος για την κοινότητα Βαλτινού. Την κοινότητα που γεννήθηκα, υπηρέτησα και πραγματικά αγαπώ.
Την απόφασή μου αυτή ενίσχυσαν οι προτροπές πολλών συγχωριανών, οι οποίες αποτέλεσαν για μένα την καταλυτική πρόκληση-πρόσκληση για τη συμμετοχή μου.
Η υποψηφιότητά μου, ως Πρόεδρος, μου δίνει την δυνατότητα, μέσα από θεσμικό ρόλο, να υλοποιήσω ιδέες, σχέδια και όνειρα για το χωριό μας.
Είναι σαφές ότι μέσω της τοπικής αυτοδιοίκησης το κοινωνικό κεφάλαιο ενός τόπου μπορεί να συμμετέχει στη διαμόρφωση της καθημερινότητας και να απολαμβάνει ή να υφίσταται το αποτέλεσμά της δραστηριότητάς του.
Η ενασχόληση με την τοπική αυτοδιοίκηση νομίζω πως μας αφορά όλους. Μας αφορά ως κοινωνία, από την διαχείριση της καθημερινότητας μέχρι τον σχεδιασμό μιας πολιτικής, που θα αναδείξει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας, θα οργανώσει τα αναπτυξιακά εργαλεία και θα συμβάλλει στην βελτίωση του χώρου και φυσικού περιβάλλοντος, στη δομή της διοίκησης, της αισθητικής και του πολιτισμού.
Με την ενδυνάμωση της αυτόνομης λειτουργίας των κοινοτήτων, του νέου προγράμματος «ΚΛΕΙΣΘΕΝΗ 1», και τις αρμοδιότητες που περιέχονται σ’ αυτό, δίνεται η δυνατότητα στα Κοινοτικά Συμβούλια να αναπτύξουν δραστηριότητες και να έχουν ουσιαστικό λόγο ύπαρξης στα θέματα της Κοινότητας.
Η Κοινότητα μπορεί να ασκεί εξουσία στην έκταση που της επιτρέπουν αντίστοιχα οι νόμοι. Εποπτεύεται βέβαια, από τον δήμο και την κεντρική διοίκηση, αλλά το γεγονός αυτό δεν πρέπει να δημιουργεί την εσφαλμένη εντύπωση, ότι αυτοί λειτουργούν ως ενδιάμεσοι φορείς για τη διαχείριση και προσφορά ορισμένων υπηρεσιών. Η Κοινότητα λειτουργεί και ενεργεί παράλληλα και σε συνεργασία με αυτούς, αναβαθμισμένη στην παροχή υπηρεσιών και με συντονισμό της αναπτυξιακής διαδικασίας στα θέματα της κοινωνικής ευημερίας, της προόδου, του πολιτισμού, της προστασίας του περιβάλλοντος.
Για να πραγματοποιηθούν όλες αυτές οι σκέψεις απαιτείται η δραστηριοποίηση, καθώς και η συνεργασία των δημιουργικών κυττάρων της τοπικής κοινωνίας, άνθρωποι δηλαδή, που να μπορούν να φέρουν το βάρος της ευθύνης στο να παραχθεί το πολιτικό έργο, να διαθέτουν εκείνα τα εφόδια για να έχουν ή να βρουν τις λύσεις.
Από τη θέση του Δημάρχου, μου δόθηκε η δυνατότητα αρκετές φορές να συμμετάσχω στον σχεδιασμό, στην μελέτη και στην εκτέλεση διαφόρων έργων καθώς και στην αντιμετώπιση γενικών και ειδικών προβλημάτων, αποκτώντας  έτσι σχετική εμπειρία. Και αυτό είναι ένα κεφάλαιο που πρέπει να ρευστοποιηθεί προς όφελος του χωριού μας. Η ανάπτυξη της τοπικής κοινωνίας και η ευημερία των ανθρώπων της είναι ο κυρίαρχος στόχος.
Η πρωτοβουλία μου αυτή, ήδη τυγχάνει μεγάλης αποδοχής, στήριξης, στελέχωσης, (με περιθώρια  διεύρυνσης) από αξιόλογους συγχωριανούς.
Όλοι μαζί, με όχημα τον θεσμό της Κοινότητας, μπορούμε να διαχειριστούμε τα θέματα των κοινών υποθέσεων, να αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής σε όλους τους τομείς και να νοιώθουμε υπερήφανοι για το χωριό μας.
Καλώ όλους εσάς που μοιράζεστε τις ίδιες ανησυχίες και τα ίδια όνειρα για το χωριό μας να πλαισιώσετε και να στηρίξετε την προσπάθειά μου.
Με τιμή 
Υποψήφιος Πρόεδρος Κοινότητας Βαλτινού
Δημήτρης Τσιγάρας

επικοινωνιστε μαζι μας