Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019

Με λαμπρότητα και κάθε επισημότητα γιορτάστηκε η επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 στο Βαλτινό.



Με σύμμαχο την καλοκαιρία και με κάθε επισημότητα γιορτάστηκε η Εθνική Επέτειος της 25ης Μαρτίου 1821 στο Βαλτινό, την Δευτέρα 25 Μαρτίου 2019.
Οι εκδηλώσεις απόδοσης τιμής ξεκίνησαν με τον εκκλησιασμό και τη δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Βαλτινού. Ακολούθησε στην κεντρική πλατεία, στο χώρο του Ηρώου, η επιμνημόσυνη δέηση από τον πατέρα Κωνσταντίνο Ζαχαράκη και η κατάθεση στεφάνων από τους εκπροσώπους των τοπικών αρχών, σχολείων, φορέων και συλλόγων παρουσία μαθητών, καθηγητών, διευθυντών σχολείων του Βαλτινού και πλήθος κόσμου.
Στη συνέχεια ακολούθησε η μαθητική παρέλαση.


«Η επέτειος της 25ης Μαρτίου είναι η μεγάλη διπλή γιορτή, της Εθνικής Παλιγγενεσίας και της Ορθοδοξίας με τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου. Είναι ημέρα κατάνυξης και απόδοσης της οφειλόμενης τιμής στους αγωνιστές του 1821, σε όλους εκείνους τους επώνυμους αλλά και ανώνυμους ήρωες, που κράτησαν στην καρδιά τους άσβεστη τη φλόγα του ξεσηκωμού και αγωνίστηκαν προκειμένου να υπερασπιστούν τα ιδανικά, τις αρχές και τις αξίες του έθνους μας.


Αποτελεί μια ασίγαστη υπενθύμιση του πάθους και της γενναιότητας της ελληνικής ψυχής, της αποφασιστικότητας, της τόλμης και της αυτοθυσίας των Ελλήνων. Ταυτόχρονα αποτελεί και παράδειγμα της μεγάλης δύναμης του έθνους μας όταν καταφέρνουμε να αγωνιζόμαστε για τον κοινό σκοπό με σύμπνοια και ομόνοια. Στη σημερινή δύσκολη συγκυρία για την Ελλάδα μας, είναι και ημέρα ευθύνης προς την πατρίδα, προς τη σημερινή αλλά και τις επόμενες γενιές.

επικοινωνιστε μαζι μας