Δευτέρα 14 Μαρτίου 2011

Διόδια STOP! Δεν πληρώνουμε σε όλη την Ελλάδα!


Η εταιρία που εκμεταλλεύεται τα διόδια μέσω των υπαλλήλων δεν έχει κανένα δικαίωμα να ζητήσει όνομα, τηλέφωνο κλπ... όπως δεν έχει και κανένα δικαίωμα να μην σε αφήσει να περάσεις ή να σε καθυστερήσει...αν δεν πληρώσεις υπάρχει μια αστική διαφορά μεταξύ της εταιρίας και ενός ιδιώτη. Δηλαδή δεν παραβιάζεις τον Κ.Ο.Κ. ούτε η αστυνομία ή η τροχαία δικαιούται να αναμειχθεί...επίσης δεν υπάρχει κανένα θέμα προστίμου μέσω της εφορίας. Το μόνο που θεωρητικά μπορεί να σου κάνει η εταιρία είναι μήνυση και να γίνει δικαστήριο για το ποσό που χρωστάς ( ή μπορεί να ζητά το 20πλάσιο ). Όμως η σύμβαση που έχει υπογραφεί μεταξύ του ελληνικού δημοσίου και της πολυεθνικής μπάζει νομικά από αρκετές μεριές καθώς και ο φόβος της εταιρίας για πιθανή δικαίωση κάποιου πολίτη από το δικαστήριο ( γεγονός που θα δημιουργήσει δεδικασμένο και θα δικαιώσει και όλους τους υπόλοιπους ) έχει αναγκάσει την εταιρία μέχρι στιγμής να μην προβεί σε νομικά μέτρα... βέβαια δεν μπορώ να διαβεβαιώσω ότι κάτι τέτοιο αποκλείεται να γίνει.....


Ο νέος σχολικός χάρτης για το νομό Τρικάλων


Συγχώνευση του Γυμνασίου Φήκης
στο Γυμνάσιο Βαλτινού.


Η πρόταση του Υπουργείου περιλαμβάνει την «συγχώνευση» 26 δημοτικών σχολείων του Νομού Τρικάλων.
Τα Δημοτικά σχολεία τα οποία θα κλείσουν είναι, Χρυσαυγής, 14ο Τρικάλων, Περιστέρας, Θεόπετρας, Γεωργανάδων, Δροσερού, Μουριάς, Ανταλλάξιμων, Πλατάνου, Ελευθεροχωρίου, Πετρόπορου, Νομής, Φανερωμένης, Πηνειάδας, Κλοκοτού, Κρήνης, Κρηνίτσας, Σαρακίνας, Αύρας, Αγίας Κυριακής, Λόγγου, Βυτουμά, Παναγίτσας, Κεραμιδίου και Φωτάδας.
Τα Δημοτικά σχολεία στα οποία θα μεταφερθούν οι μαθητές από τα 26 δημοτικά που κλείνουν, υποβαθμίζονται από 6τάξια σε 5τάξια.
Καταργούνται επίσης τα νηπιαγωγεία της Φανερωμένης, Αγίου Νεκταρίου και ανταλλάξιμων.

Την ίδια ώρα στην Β/θμια εκπαίδευση ο «Καλλικράτης» για την παιδεία προβλέπει την μεταφορά των μαθητών του Ζάρκου στην Φαρκαδόνα, του Ριζώματος στο 4ο Γυμνάσιο Τρικάλων, της Φήκης στο Βαλτινό, της Μεγάρχης στο Πρίνος, συγχωνεύονται το 1ο και 2ο Γυμνάσιο Πύλης και η έκπληξη έρχεται από την συγχώνευση του 2ου και 8ου Γυμνασίου Τρικάλων για τα οποία μέχρι τώρα δεν είχε ακουστεί κάποια τέτοια πρόταση.



επικοινωνιστε μαζι μας