Σάββατο 11 Ιουνίου 2022

Ιστορικές σελίδες από την ποδοσφαιρική ομάδα του Βαλτινού. (Μέρος 4ον)

 Αφιέρωμα σε ποδοσφαιριστές του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου του Α.Ο. Βαλτινού.

Στη συνέχεια του αφιερώματος «Ιστορικές σελίδες από την ποδοσφαιρική ομάδα του Βαλτινού» παρουσιάζονται παρακάτω μια σειρά από ποδοσφαιριστές που κατάγονται από το Βαλτινό και έπαιξαν ποδόσφαιρο με τη φανέλα της ομάδας.

Βάιος Β. Σταμούλης

Ο Βάιος Σταμούλης υπήρξε μια από τις ποιο χαρακτηριστικές φυσιογνωμίες του Α.Ο. Βαλτινού. Παθιασμένος για χρόνια με το ποδόσφαιρο, στην αρχή ως ποδοσφαιριστής και μετά ως παράγοντας της ομάδας του Α.Ο. Βαλτινού, ταύτισε το όνομά του με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της περιοχής και έζησε για πολλά χρόνια τις λύπες, αλλά και τις χαρές της ομάδας μέσα στα γήπεδα. Κυκλοθυμικός και έκρυθμος όπως ήταν, πολλές φορές ήρθε αντιμέτωπος με ευχάριστες και δυσάρεστες καταστάσεις, βιώνοντας πότε τη νίκη και πότε την ήττα.  Όμως επειδή στο ποδόσφαιρο η αποτυχία από την επιτυχία απέχουν ελάχιστα ήταν φυσικό τον κάθε ενθουσιασμό να διαδέχεται και η απογοήτευση. Άλλωστε αυτή είναι και η φύση του ποδοσφαίρου.

Βασίλειος Θεοδ. Σκρέκας

Ως επιθετικός σέντερ φορ ήταν ιδιαίτερα απειλητικός στην κορυφή της επίθεσης. Και μόνο τα πλούσια σημαντικά προσόντα αρκούσαν για να τρομάξουν τους αντιπάλους αμυντικούς που κλείνονταν να τον αντιμετωπίσουν. Μπορούσε να σκοράρει και με τα δύο πόδια, με στημένη μπάλα, αλλά και με το κεφάλι. Δημιουργούσε εύκολα τις προϋποθέσεις για γκόλ και δεν ήταν λίγες η φορές που τράνταζε το "πλεκτό", όπως το αποκαλούσε. Σε έναν αγώνα κυπέλλου σκόραρε πέντε φορές.

Το 1974 έβγαλε για πρώτη φορά δελτίο στην ομάδα του Γοργογυρίου και αγωνίστηκε για τρία χρόνια στη θέση του επιθετικού (σέντερ φορ).

Την εποχή εκείνη είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος όλων των ομάδων της περιοχής, καθότι σάρωνε τα δίχτυα πετυχαίνοντας το ένα μετά το άλλο γκολ.

Στην τρίχρονη θητεία του στο Γοργογύρι συνέβαλε αποφασιστικά στην απανωτή άνοδο της ομάδας από την Γ΄ στην Β΄ και μετά στην Α΄ ερασιτεχνική κατηγορία.

Το 1977 εντάσσεται στις δυνάμεις του Α.Ο. Βαλτινού και μετά από ένα χρόνο τον αποκτά η ομάδα των Μετεώρων, η οποία αγωνιζόταν τότε στη Δ΄ ερασιτεχνική κατηγορία.

Το 1979 υπηρετεί στην Πυροσβεστική Υπηρεσία στη Λάρισα και μεταγράφεται στο Λιβαδάκι Λαρίσης.

Το 1980 τον αποκτούν τα Φάρσαλα και το 1983 επιστρέφει στην ομάδα του Α.Ο. Βαλτινού, όπου αγωνίστηκε και πρόσφερε τις υπηρεσίες του μέχρι το τέλος της καριέρας του.

 

Αθανάσιος Γ. Ζαμπάκας

Ο Αθανάσιος Ζαμπάκας, διατέλεσε πρόεδρος προπονητής και ποδοσφαιριστής (τερματοφύλακας) της ομάδας Α.Ο. Βαλτινού.

Το ενδιαφέρον του για το ποδόσφαιρο ξεκίνησε από μικρή ηλικία και στη συνέχεια εξελίχθηκε σε αγάπη και πάθος. Αγωνίστηκε στη θέση του τερματοφύλακα.

Τα πλούσια προσόντα του, η αντίληψη, η εκτίναξη και το αιλουροειδές στιλ του, εντυπωσίασαν τους παράγοντες του Α.Ο. Τρίκαλα, οι οποίοι το 1975 τον απόκτησαν και τον ενέταξαν στην ομάδα τους.

Το 1976 μεταγράφεται και αγωνίζεται μέχρι το 1980 στον Α.Ο. Δήμητρα, Τρικάλων.

Η αγωνιστικότητα του, την εποχή αυτή, έκανε πολλούς αθλητικογράφους να γράφουν κολακευτικά λόγια για το ταλέντο και τις ικανότητές του. «Ηρωικό και γενναίο» τον αποκαλεί η εφημερίδα “Αθλητική”, στο φύλλο της 27/9/1976, στον αγώνα της Νέας Σμύρνης μεταξύ Πανιωνίου - Δήμητρας (1-0).  Στη συνέχεια υπήρξε μία διαδοχική αλλαγή ομάδων όπου αγωνίστηκε σε διάφορες ερασιτεχνικές ομάδες.

Αναφορικά σημειώνουμε τα εξής: Το 1983 - 85 στον Α.Ο. Διγενή Νεοχωρίου, το 1986 στον Α.Ο. Φαρκαδόνας, το 1987 στον Α.Ο. Ασπροβάλτου, το 1988 στον Α.Ο. Φήκης.  Στις ομάδες που αγωνιζόταν παράλληλα ασκούσε και τα καθήκοντα προπονητού. Αξίζει να σημειωθεί ότι είναι κάτοχος διπλώματος της σχολής προπονητών ποδοσφαίρου.


επικοινωνιστε μαζι μας