Δευτέρα 10 Δεκεμβρίου 2018

«Ψηφιακό Ασκληπιείο» το πρώτο βήμα



Η πατρίδα του Ασκληπιού τιμά και συνεχίζει το έργο του πρώτου γιατρού της ανθρωπότητας Αναλυτικά τα βήματα και οι δράσεις στον πρωτοποριακό χώρο επιστήμης και γνώσης που σχεδιάστηκε προσεκτικά 
Με έναν άκρως μελετημένο και τεκμηριωμένο σχεδιασμό, ο Δήμος Τρικκαίων προχωρά με συγκεκριμένα βήματα στην αξιοποίηση της παράδοσης του Ασκληπιού. Ετοιμάζεται να υλοποιήσει το «Ψηφιακό Ασκληπιείο», μια καινοτόμα δράση που ενσωματώνει και προωθεί, ολόκληρο το πλέγμα σχέσεων που διέπει την αρχαία και σύγχρονη ιατρική, τη μουσειολογία, την τεχνολογία, τους γιατρούς, τα φαρμακευτικά φυτά, τον εναλλακτικό τουρισμό.
Πρώτο βήματα αυτού σχεδίου, το Ψηφιακό Ασκληπιείο. Ένα μοναδικό στην Ελλάδα κέντρο συνάντησης της ιατρικής, της φαρμακευτικής δράσης και της τεχνολογίας, σε έναν χώρο εμβληματικό: στα ριζά του Κόζιακα, από όπου θρυλείται ότι ο Ασκληπιός συγκέντρωνε τα βότανά του.

Η σχετική πρόταση του Δήμου Τρικκαίων υποβλήθηκε στο τοπικό πρόγραμμα του LEADER την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018. Με προϋπολογισμό 599.874,79€  και χρονοδιάγραμμα έναρξης υλοποίησης, τον ερχόμενο Απρίλιο, ο Δήμος Τρικκαίων προωθεί την αξιοποίηση του brand name Ασκληπιός. Αυτό συμβαίνει μέσω ολοκληρωμένου σχεδίου, που συμπεριλαμβάνει δημιουργία τοπικής παραγωγικής ταυτότητας, αλλά και ενθάρρυνση της δημιουργίας ομάδας παραγωγών για τη δημιουργία πιστοποιημένων φαρμακευτικών κι αρωματικών φυτών.
Το «Ψηφιακό Ασκληπιείο», αποτελεί μια δράση που μεταβάλλει τον Δήμο Τρικκαίων, σε κέντρο της ιατρικής και της υγιεινής. Αυτό θα συμβεί στο παλιό, εγκαταλειμμένο Δημαρχείο Δ. Κόζιακα, που υποδέχεται τη δράση, αναπτύσσοντας επί μέρους δραστηριότητες, αφιερωμένες στον θεό Ασκληπιό.

επικοινωνιστε μαζι μας