Σάββατο, 21 Μαΐου 2011

Ο Βαλτσινιώτης ο ΣούραςΕγώ που λέτε φίλοι μου, το χω φιλοσοφήσει
και μέσες - άκρες φρόντισα και βρήκα κάποια λύση.

Εγώ που λέτε μάγκες μου, δεν θέλω τίποτα άλλο,
παρά να ζω στην τρέλα μου απ΄ των παθών το σάλο.

Να πίνω το κρασάκι μου και να σουρώνω μόνο,
για να ξεχνώ τα βάσανα, τις πίκρες μου, τον πόνο.

Εδώ στη ζάλη του πιοτού τα βλέπω όλα ρόιδο
κι ας με περνάνε για αφελή, για βλάκα, για κορόιδο.

Όταν μιλάει το κρασί ακούστε και σωπάστε
κι αντί για λύπης δάκρυα, χαρείτε και γελάστε.

Σύντομη είναι η ζωή σαν το γλυκό μεθύσι
κι όποιος προλάβει, πρόλαβε... λιγάκι να τη ζήσει.

Γι αυτό επιλέγω φίλοι μου, χικ, την τρέλα, το μεθύσι
και σ΄ όποιον δεν αρέσω, χικ, ας με συγχωρήσει.

Μαγιάτικα Λουλούδια


Μάιος και τα λουλούδια ακόμα είναι στις δόξες τους!
Εμείς σας αφιερώνουμε ένα μπουκέτο λουλούδια παρουσιάζοντας έναν τρόπο κατασκευής μιας κάρτας, που όταν την ανοίγεις, αναπηδά μπροστά σου ολόκληρο μπουκέτο! Ιδού:


Η κατασκευή του ενός άνθους απαιτεί την δίπλωση ενός χαρτιού στη μέση, επί 3 φορές. Το αποτέλεσμα είναι μια οκταγωνική επίπεδη μαργαρίτα. Κόβοντας όμως το ένα πέταλο και κολλώντας τα δύο στην άκρη, η μαργαρίτα από επίπεδη γίνεται τρισδιάστατη.


Δείτε πραγματικά, πόσο θυμίζει την παράπλευρη επιφάνεια εξαγωνικής πυραμίδας, που ακριβώς επειδή είναι χωρίς την βάση της, μπορεί όταν πιέζεται να γίνεται και πάλι επίπεδη. Αυτό είναι και το μικρό μυστικό της κάρτας: Η ίδια επιφάνεια, γίνεται επίπεδη η αποκτά όγκο! Έτσι, ξαφνιάζει τον καθένα μας το μπουκέτο που ξεπετάγεται...
Καλή επιτυχία!

Ολοκληρώθηκε η απογραφή στο ΒαλτινόΑν και η τυπική λήξη της ημερομηνίας είναι η 24η Μαίου, εντούτοις ,στο Βαλτινό η απογραφή του πληθυσμού έχει σχεδόν ολοκληρωθεί.
Οι απογραφείς συγχωριανοί μας, Στέργιος Βότσιος και Ειρήνη Καλαμπάκα επισκέφθηκαν όλα τα σπίτια του χωριού και κατέγραψαν τα στατιστικά στοιχεία, πληθυσμού και κατοικιών.


Η απογραφή διεξάγεται στη χώρα μας από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ) και στοχεύει στη γνώση της κατάστασης του πληθυσμού μας, του δυναμικού του και των κύριων χαρακτηριστικών του. Κύριος σκοπός της Απογραφής  είναι να συμβάλλει ιδιαίτερα στην περιφερειακή ανάπτυξη.

επικοινωνιστε μαζι μας