Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Δημήτρης Παπαστεργίου: «Επανεκκίνηση τώρα»

Η πρώτη επίσημη υποψηφιότητα για το Δήμο Τρικκαίων.


«Επανεκκίνηση τώρα» είναι το όνομα του Συνδυασμού του Δημήτρη Παπαστεργίου, ο οποίος προχώρησε την Πέμπτη σε διακήρυξη αρχών και θέσεων.
Στην περιεκτική ομιλία του ο κ. Παπαστεργίου, αφού δεσμεύτηκε για την προεκλογική πορεία μέσα στα πλαίσια του σύγχρονου πολιτικού πολιτισμού και απόλυτου σεβασμού προς τους πολιτικούς αντιπάλους, έθεσε τους βασικούς στόχους και θέσεις του συνδυασμού του.

Αναλυτικά τόνισε:
Γιατί κατεβαίνουμε; Οφείλουμε όλοι μας να είμαστε παρόντες. Να βγάλουμε τον καλύτερο εαυτό μας, να αφήσουμε πίσω όλα αυτά που εφήμερα μας χωρίζουν και να δούμε κατάματα την αλήθεια. Κανείς φορέας, κανένα κόμμα δεν θα κάνει τη ζωή μας καλύτερη αν εμείς οι ίδιοι δεν το επιδιώξουμε, δεν το απαιτήσουμε, δεν ασχοληθούμε ενεργά.
Με ποιους; Η ομάδα μας η οποία θα ανακοινωθεί σταδιακά το επόμενο διάστημα, είναι μία δυνατή ομάδα ανθρώπων που ζούνε, εργάζονται, δραστηριοποιούνται εδώ και έχουν διάθεση να βοηθήσουν, ο καθένας ανάλογα με τις δυνάμεις του, για να αλλάξουμε τις ζωές μας. Η ουσιαστική διαφορά μας είναι ότι την απόφαση για τη συμμετοχή στις εκλογές δεν ήρθε από πάνω προς τα κάτω, δεν φορέθηκε, δεν επιβλήθηκε, δεν είναι το αποτέλεσμα πολιτικής συμφωνίας. Είχε αντίθετη φορά, ξεκίνησε από τη βάση προς τα πάνω, προήλθε από τους πολίτες για τους πολίτες.
Το όνομα του συνδυασμού μας... Επανεκκίνηση Τώρα! Πάμε να επανεκκινήσουμε μαζί το Δήμο, να οργανωθούμε καλύτερα, να επανεκκινήσουμε το ενδιαφέρον μας, την αγάπη μας για την πόλη και τα χωριά προκειμένου να ζήσουμε όλοι καλύτερα. Πάμε τελικά να επανεκκινήσουμε τη νοοτροπία μας ως δημότες!
Πώς θα το κάνουμε αυτό; Με έξυπνες ιδέες, διάθεση, εξωστρέφεια και δουλειά.
Γνωρίζουμε σε μεγάλο βαθμό την κατάσταση που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε. Και το γνωρίζουμε όχι μόνον γιατί ζούμε, κυκλοφορούμε και εργαζόμαστε σε αυτόν τον τόπο αλλά και γιατί ζητήσαμε τη γνώμη των δημοτών και σας την παρουσιάζουμε. Τον Οκτώβριο μέσω της εταιρίας VPRC τρέξαμε μία έρευνα στην οποία θέσαμε ερωτήσεις σε σχέση με τη γενικότερη κατάσταση, τα προβλήματα του κόσμου αλλά και τον βαθμό ικανοποίησης από τη ζωή τους και τη δημοτική αρχή.


Οργάνωση του Δήμου. Το μυστικό της επιτυχίας κατά τη γνώμη μου είναι οι ίδιοι οι πολίτες. Αυτοί έχουν τη δύναμη να ανατρέψουν τη δύσκολη κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η δημόσια διοίκηση. Είμαι βέβαιος πως οι πολίτες θα θελήσουν να βοηθήσουν ΑΡΚΕΙ να δούνε πως ο Δήμος προσπαθεί, είναι εδώ και κάνει αυτός το πρώτο βήμα. Πάμε λοιπόν να αποκτήσουμε και πάλι την εμπιστοσύνη των Δημοτών οργανώνοντας τον Δήμο.

Εθελοντική Αιμοδοσία από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Βαλτινού


Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Βαλτινού διοργανώνει Εθελοντική Αιμοδοσία, σε συνεργασία με το αρμόδιο τμήμα του Γενικού Νοσοκομείου Τρικάλων.
Η αιμοδοσία γίνεται στο πλαίσιο της ενίσχυσης της Τράπεζας Αίματος του Συλλόγου και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Λυκείου Βαλτινού, κατά τις ώρες 9.30 έως τις 1.00.
Σε σχετική του ανακοίνωση ο Σύλλογος αναφέρει: 
«Όλοι πιστεύουμε ότι η Εθελοντική Αιμοδοσία είναι πράξη ανθρωπισμού, αλληλεγγύης και πολιτισμού. 
Καλούμε τους ενεργούς Εθελοντές Αιμοδότες αλλά και τους νέους, να στηρίξουν αυτή την προσπάθεια, για να διασφαλιστεί η επάρκεια αίματος στην Τράπεζα του Συλλόγου Βαλτινού, ώστε να καλύπτονται οι ανάγκες και να ανταποκρινόμαστε άμεσα στο κάλεσμα κάθε πάσχοντα συνανθρώπου μας. 
Είναι υπόθεση όλων μας, να μη βρεθεί κανένας συντοπίτης μας στη δύσκολη θέση να ψάχνει για αίμα όταν χρειαστεί». 


Τι πρέπει να ξέρει ο υποψήφιος εθελοντής αιμοδότης:
-Κάθε υγιής άνδρας ή γυναίκα 18-62 ετών, μπορεί να δίνει άφοβα αίμα 3-4 φορές το χρόνο.
-Ο όγκος αίματος που προσφέρει ο αιμοδότης είναι 450 ml και αποκαθίσταται αμέσως από τον οργανισμό. Το πλάσμα αναπαράγεται σε 24 ώρες και τα ερυθρά σε ένα μήνα.
-Δεν πρέπει να διενεργείται αιμοδοσία πριν περάσουν τρεις μήνες από την προηγουμένη.
-Η αιμοδοσία είναι τελείως ακίνδυνη και διαρκεί 5-10 λεπτά της ώρας.
-Κανένα φάρμακο δεν υποκαθιστά το αίμα ή το πλάσμα που χρειάζονται οι ασθενείς.

επικοινωνιστε μαζι μας