Κυριακή 4 Απριλίου 2010

Η ΜΕΛΑΓΧΟΛΙΑ ΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ



Κυριακή του Πάσχα. Γιορτινή ημέρα σήμερα στο Βαλτινό. Πρωί - πρωί άναψαν τα κάρβουνα στις ψησταριές, τοποθετήθηκαν οι σούβλες με τα κοκορέτσια και τα αρνιά και σιγά σιγά σχηματίστηκαν οι παρέες. Φέτος ήρθαν αρκετοί ξενιτεμένοι και είχαν τόσα πολλά να πούνε… Στην αρχή με καφεδάκι και κατόπιν στροφή στο τσιπουράκι…, με τους πρώτους μεζέδες να καταφθάνουν, και τη μουσική να συντροφεύει στο διαπασών. Χρόνια πολλά!, Χριστός ανέστη!… Αληθώς ανέστη!…, οι ευχές, οι χαιρετούρες και τα φιλιά ανταλλάσσονταν μεταξύ των φίλων και συγγενών. 

Μερα γιορτης στο χωριο


Γιορτινή ημέρα σήμερα στο Βαλτινό. Πρωί - πρωί άναψαν τα κάρβουνα στις ψησταριές, τοποθετήθηκαν οι σούβλες με τα κοκορέτσια και τα αρνιά και σιγά σιγά σχηματίστηκαν οι παρέες. Φέτος ήρθαν αρκετοί ξενιτεμένοι και είχαν τόσα πολλά να πούνε… Στην αρχή με καφεδάκι και κατόπιν στροφή στο τσιπουράκι…, με τους πρώτους μεζέδες να καταφθάνουν, και τη μουσική να συντροφεύει στο διαπασών. Χρόνια πολλά!, Χριστός ανέστη!… Αληθώς ανέστη!…, οι ευχές, οι χαιρετούρες και τα φιλιά ανταλλάσσονταν μεταξύ των φίλων και συγγενών.
Ημέρα χαράς, ημέρα ανάτασης και ανάστασης όλων των προσδοκιών.

Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟ ΒΑΛΤΙΝΟ

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΤΡΟΥ

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε και φέτος η Ανάσταση στο Βαλτινό! Στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Βαλτινού οι πιστοί παρακολούθησαν την Αναστάσιμη Ακολουθία στο προαύλιο του ναού και την ώρα που ακούγονταν το «Χριστός Ανέστη» συγγενείς και φίλοι αντάλλασαν ευχές και φιλιά. Χριστός ανέστη!!! Αληθώς ανέστη!!!  ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!

Η ημερα της Λαμπρης

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ
   ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ



Η ημέρα της Λαμπρής

Χριστός ανέστη! Νέοι, γέροι και κόρες
όλοι, μικροί, μεγάλοι ετοιμασθήτε,
μέσα στις εκκλησιές τες δαφνοφόρες
με το φως της χαράς συμμαζωχθήτε,
ανοίξατε αγκαλιές ειρηνοφόρες
ομπροστά στους Αγίους, και φιληθείτε!
φιληθείτε γλυκά χείλη με χείλη,
πέστε Χριστός ανέστη, εχθροί και φίλοι.


επικοινωνιστε μαζι μας