Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Δίκτυο ποδηλατοδρόμων στις Δημοτικές κοινότητες Καλλιδένδρου



 Ένα σημαντικό έργο που αφορά την κατασκευή δικτύου ποδηλατοδρόμων στην πόλη των Τρικάλων και στις δημοτικές κοινότητες Καλλιδένδρου και Φαλώρειας, είναι το θέμα, το οποίο θα απασχολήσει άμεσα  το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τρικκαίων.
Πρόκειται για την έγκριση μελέτης και κατάθεση φακέλου πρότασης για την ένταξη του έργου με τίτλο «περιαστική ποδηλατική διαδρομή στις δημοτικές κοινότητες Καλλιδένδρου και Φαλώρειας».
Με σύμμαχο το επίπεδο του εδάφους της περιοχής, το οποίο αποτελεί συγκριτικό πλεονέκτημα για την έμφαση στις εναλλακτικές μορφές μετακίνησης και τη δημιουργία υποδομών κυκλοφορίας ποδηλάτων, στο αστικό και περιαστικό δίκτυο, αναμένεται η δημιουργία του έργου δικτύου ποδηλατοδρόμων στην περιοχή μας.
Η δράση θα υλοποιηθεί μέσα από το πρόγραμμα Leader στον άξονα 4.


Έτσι η δημιουργία ποδηλατοδρόμων διαχωρισμένοι από τους αυτοκινητόδρομους, με ειδικές λωρίδες, με σήμανση στους δρόμους θα δίνουν τη δυνατότητα για μετακίνηση με ποδήλατο εξασφαλίζοντας και την ασφάλεια στους ποδηλάτες.


Το όλο έργο αποτελεί στρατηγικό σχέδιο ερευνητικού προγράμματος δημιουργίας συνθηκών βιώσιμης κινητικότητας με έμφαση στο ποδήλατο στην πόλη των Τρικάλων, το οποίο εκπονείται από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Δήμο Τρικκαίων.

επικοινωνιστε μαζι μας