Παρασκευή 22 Μαρτίου 2024

Οι εθελοντές του Βαλτινού και οι αξίες του εθελοντισμού

 

Με αίσθημα ευθύνης και ανιδιοτελή χαρακτήρα προσφοράς έργου προς την κοινωνία, και ενόψει του εορτασμού της επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, μια ομάδα εθελοντών από το Βαλτινό πήρε την πρωτοβουλία και ασχολήθηκε με τον καλλωπισμό της κεντρικής πλατείας του χωριού. Οι εθελοντές καθάρισαν, διαμόρφωσαν και περιποιήθηκαν τον χώρο, φύτευσαν λουλούδια και αναβάθμισαν γενικότερα την αισθητική του χώρου.

Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Βαλτινού κ. Βάιος Τσιγάρας, συνεχάρη και ευχαρίστησε την ομάδα των εθελοντών και τόνισε πως: «με την δράση τους αυτή, οι εθελοντές έδωσαν το μήνυμα, ότι μόνος του κάνεις δεν μπορεί να καταφέρει πολλά, αλλά αντιθέτως όλοι μαζί μπορούμε να μεγαλουργήσουμε!!!».

Και βέβαια έχει δίκιο ο Πρόεδρος, ο οποίος συνεπικουρεί και εμπνέει τους κατοίκους προς αυτή την κατεύθυνση, καθώς οι αρχές, οι αξίες και τα ιδεώδη του εθελοντισμού είναι τα στοιχεία που αναβαθμίζουν και προβάλουν το ανθρώπινο πνεύμα, τον πολιτισμό, τη συνεργασία, την ομαδικότητα.

Ο εθελοντισμός είναι στάση ζωής με ιδιαίτερες αξίες, όπως η φιλανθρωπία, η αλληλεγγύη, η κοινωνική δικαιοσύνη και η κοινωνική συμμετοχή. Είναι μια πράξη που φανερώνει ενέργεια και καλοσύνη. Είναι μια συνεισφορά στον συνάνθρωπο, στον ίδιο μας τον εαυτό και πάνω απ’ όλα στην πατρίδα μας. Είναι μια πράξη που γίνεται με γνώση, γενναιοδωρία και ανάγκη προσφοράς των καλύτερων στοιχείων που έχουμε και όχι αυτών που μας περισσεύουν.

Συγχαρητήρια σε όλους.





επικοινωνιστε μαζι μας