Δευτέρα 1 Μαΐου 2017

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το 7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας, όπου συμμετείχε και το Γυμνάσιο Βαλτινού


Δύο ημέρες τεχνολογικής προόδου, δύο ημέρες απόδειξης της δημιουργικότητας των μαθητών. Το 7ο Μαθητικό Φεστιβάλ Ψηφιακής Δημιουργίας που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων στις 27 και 28 Απριλίου 2017, ήταν επιστέγασμα των προσπαθειών μαθητών από πλήθος σχολείων. Με τη συνδρομή των εκπαιδευτικών, μαθητές από 22 σχολεία του νομού Τρικάλων και από τον Βόλο, χωρισμένα σε 52 ομάδες, παρουσίασαν ισάριθμες τεχνολογικές πρωτοποριακές δράσεις.
Κάθε ομάδα ασχολήθηκε με ένα θέμα που επέλεξε και υλοποίησε: από ταινία animation και εφαρμογή για εξάσκηση στην αγγλική γλώσσα, μέχρι ηλεκτρονικά σκίτσα για τον μύθο του μίτου της Αριάδνης και τρισδιάστατο περιβάλλον προγραμματισμού.
Το κάθε έργο υλοποιήθηκε με τη συμμετοχή του εκπαιδευτικού Πληροφορικής στην ομάδα των εκπαιδευτικών που συντονίζει το έργο.


Η συγκεκριμένη μαθητική συνάντηση έδωσε την ευκαιρία:
α) της ανάδειξης της δημιουργικότητας των μαθητών και των εκπαιδευτικών Πληροφορικής και της παρουσίασης της εργασίας τους σε συμμαθητές, εκπαιδευτικούς, γονείς και την ευρύτερη κοινωνία,
β) της ενημέρωσης και της διάδοσης των μαθησιακών δραστηριοτήτων οι οποίες καλλιεργούν τη δημιουργικότητα και την ολόπλευρη μάθηση μέσω των σχεδίων εργασίας και της επίλυσης πρακτικών προβλημάτων και
γ) της επικοινωνίας των μελών της σχολικής κοινότητας (μαθητές, εκπαιδευτικοί, γονείς) μεταξύ τους και με την ευρύτερη κοινωνία.
Για τους λόγους αυτούς, το Μαθητικό Φεστιβάλ δεν έχει διαγωνιστικό χαρακτήρα αλλά σε αυτό βραβεύεται κάθε συμμετοχή.
Το Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας με την υποστήριξη  συλλόγων και ενώσεων πληροφορικής (ΠΕΚΑΠ, ΕΠΕ, ΕΠΥ, ΕΤΠΕ) και υπό την αιγίδα του Δήμου Τρικκαίων.  

επικοινωνιστε μαζι μας