Δευτέρα 9 Μαΐου 2011

Όταν τα ζώα έχουν κέφια....

 Καταπληκτικό βίντεο




Ο Μηχανικός του Βαλτινού, Γιώργος Καραμπάσης



Τον συναντήσαμε στο χώρο εργασίας του, μέσα στο εργαστήριό του να επιδιορθώνει και να επισκευάζει διάφορα μηχανήματα.
Κάποιο παλαιότερο πρόβλημα υγείας (τραχειοτομή) τον δυσκολεύει λίγο στην επικοινωνία, αλλά η χαρά και η διάθεσή του να μας μιλήσει και να μας περιγράψει τη δουλειά του, ήταν έκδηλη.


Στην άκρη του χωριού δίπλα στους υδατόπυργους του υδραγωγείου, βρίσκεται το σπίτι και το εργαστήριο (συνεργείο ­ μηχανουργείο) του Γιώργου Καραμπάση.
Είναι ένας χώρος γεμάτος με εργαλεία, εξαρτήματα και υπό κατασκευή μηχανήματα, απλωμένα μέσα και έξω στο εργαστήριο. Ένας χώρος γεμάτος με εργαλεία που αποτελούν τον εξοπλισμό του μάστορα. Κλειδιά, κατσαβίδια, λαδωτήρια, μετρητές, συσκευές δοκιμών, διαγνωστικές συσκευές, ανυψωτικά μηχανήματα, κι ένα σωρό άλλα εργαλεία χρήσιμα και απαραίτητα για τη δουλειά του.

Τα ναυάγια



Ταξίδεψαν όλες τις θάλασσες της γης, διέσχισαν τους ωκεανούς και τα πελάγη, είδαν λιμάνια και χώρες παράξενες, θαλασσοδάρθηκαν και πάλεψαν με τα κύματα, ώσπου το αναπάντεχο ναυάγιο συνέβη και όλα ανατράπηκαν. Καράβια χτυπημένα και τσακισμένα από την μανία της θάλασσας. Ναυάγια της ζωής.


Μια σειρά από εικόνες ναυαγισμένων καραβιών που σήμερα στέκουν ακινητοποιημένα και ρημαγμένα από το ανελέητο κτύπημα της μοίρας. Μια εικαστική άποψη του ρημαγμένου και απόμαχου στόλου των θαλασσών. Τα ναυαγισμένα καράβια.

επικοινωνιστε μαζι μας