Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Εικονογραφία: Η γραμματέας Γεωργία Τζάνη.



Ένας άνθρωπος που συνέδεσε το όνομά του και την ύπαρξή του με τη ζωή του χωριού μας, ήταν η αλησμόνητη γραμματέας της κοινότητας Βαλτινού, Γεωργία Τζάνη.
Η μοίρα την είχε ορίσει να ζήσει τα περισσότερα χρόνια της ζωής της στο Βαλτινό και μέσα από τον χαρακτήρα της, την παρουσία της και την προσφορά της να αναδειχθεί ως μια από τις πιο αγαπημένες φυσιογνωμίες του χωριού.
Η Γεωργία Τζάνη ­ Καρανίκα γεννήθηκε στο μαρτυρικό και ιστορικό χωριό Δομένικο της επαρχίας Ελασσόνας του νομού Λάρισας, το έτος 1955.
Τέλειωσε το Γυμνάσιο Θηλέων Ελασσόνας το 1973 ενώ παράλληλα ασχολήθηκε με αρκετές δραστηριότητες του εκπολιτιστικού Συλλόγου Ελασσόνας, όπως, χορό, τραγούδι, θέατρο, ξένες γλώσσες κλπ. Σπούδασε Αγγλική φιλολογία.
Αρραβωνιάστηκε το 1973 και στη συνέχεια παντρεύτηκε με τον Δημήτρη Τζάνη και απόκτησε δύο παιδιά. Τον Στέφανο (Γιατρός) και την Περσεφόνη (Αγγλική Φιλολογία).


Το 1976 ανάμεσα σε 20 υποψηφίους πέτυχε στις εξετάσεις και προσελήφθηκε ως υπάλληλος ΟΤΑ στην κοινότητα Βαλτινού (Γραμματέας).
Από τότε και μέχρι το θάνατό της συνδέθηκε άρρηκτα με το Βαλτινό.
Υπήρξε αξιόλογος υπάλληλος που στην εργασία της αλλά και στις κοινωνικές της σχέσεις ήταν άψογη. Πάντα ορεξάτη με καλή διάθεση, εργατική, φιλότιμη, εξυπηρετική, με άριστη συνεργασία, τόσο με τις υπηρεσίες και τους φορείς, όσο και με τους κατοίκους του Βαλτινού. Εκτός από τα γενικά καθήκοντα της γραμματείας της κοινότητας Βαλτινού, ασκούσε παράλληλα και τα καθήκοντα του Ληξιαρχείου, του Ανταποκριτή του ΟΓΑ ­ ΕΛΓΑ καθώς και την γραμματεία του Συμβουλίου Περιοχής της 8ης Εδαφικής Περιφέρειας Νομού Τρικάλων.


Με την δημιουργία του Δήμου Καλλιδένδρου υπήρξε στέλεχος και βασικός συνεργάτης στην οργάνωση και αποτελεσματική λειτουργία του Δήμου.
Είχε κερδίσει την συμπάθεια και την αγάπη όλων των κατοίκων του Βαλτινού και συνέβαλε σημαντικά στην βελτίωση του επιπέδου ζωής του χωριού.
Ήταν το αποκούμπι των φτωχών και αδύναμων ανθρώπων του χωριού, που με την ικανότητα τις γνώσεις και το φιλότιμο που την διέκρινε, διεκπεραίωνε και εξυπηρετούσε με άψογο και αποτελεσματικό τρόπο τις διάφορες υποθέσεις τους.


Ο απροσδόκητος θάνατός της βύθισε το χωριό στο πένθος και κατά γενική ομολογία η απώλειά της άφησε πίσω δυσαναπλήρωτο κενό. Πέθανε στις 5 Μαίου του 2009 σε ηλικία 54 ετών.
Η γραμματέας μας, η Γεωργία Τζάνη, ο αλησμόνητος άνθρωπος του Βαλτινού, βρίσκετε μέσα στις καρδιές όλων των κατοίκων του χωριού μας και θα τη θυμόμαστε όλοι για πάντα με τις καλύτερες αναμνήσεις.

επικοινωνιστε μαζι μας