Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2023

Άθλια εικόνα των αθλητικών εγκαταστάσεων και υποδομών του Βαλτινού

 

Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε και οι μαθητές πέρασαν και πάλι τις πύλες του σχολείου μετά από ένα δύσκολο καλοκαίρι. Η πολιτεία, το υπουργείο Παιδείας, δήλωσε έτοιμο από πλευράς υποδομών να υποδεχθεί τους μαθητές.

Όμως, στο χωριό μας, οι υποψήφιοι μνηστήρες της τοπικής αυτοδιοίκησης αναδεικνύουν τις ελλείψεις, το χάλι, και την αδιαφορία των αρχών για τις στοιχειώδες υποδομές του τόπου μας, παρουσιάζοντας εγκαταλειμμένους και λεηλατημένους αθλητικούς χώρους του Βαλτινού, που δυστυχώς υποβαθμίζουν την ποιότητα και την λειτουργικότητα των χώρων άθλησης και ψυχαγωγίας.

Αποκρουστικοί χώροι άθλησης, κατεστραμμένα γήπεδα, λεηλατημένες υποδομές παρουσιάζουν μια τριτοκοσμική εικόνα που παραπέμπει στην αδιαφορία, στην οπισθοδρόμηση και στην απαξίωση κάθε έννοιας πολιτισμού και αξιοπρέπειας.

Οι υποσχέσεις για κατασκευή αθλητικού κέντρου περίσσεψαν εδώ και 8 χρόνια… 

Την ίδια εικόνα εγκατάλειψης και αδιαφορίας παρουσιάζει και το σιντριβάνι στην πλατεία της εκκλησίας Αγίου Αθανασίου. Η πλατεία διαμορφώθηκε εξωραΐστηκε και αποτέλεσε ένα πραγματικό στολίδι για το χωριό μας το 2002, αλλά έκτοτε αφέθηκε στο έλεος της αδιαφορίας με αποτέλεσμα να υποβαθμιστεί και αισθητικά και λειτουργικά. Το πανέμορφο σιντριβάνι δυστυχώς εδώ και πολλά χρόνια δεν λειτουργεί.

Δυστυχώς, οι λύσεις των προβλημάτων δεν είναι θέμα πόρων, είναι θέμα ανικανότητας, αδιαφορίας και ωχαδερφισμού.

Μακάρι οι νέοι δημοτικοί και κοινοτικοί άρχοντες, που θα προκύψουν από τις επικείμενες εκλογές να διακατέχονται από νέες ιδέες, από προσόντα ικανότητας και πραγματικού ενδιαφέροντος για τα προβλήματα του τόπου, ώστε να εξασφαλίσουν με τις ενέργειές και τις παρεμβάσεις τους την ποιοτική αναβάθμιση και λειτουργία των διάφορων υποδομών του τόπου.

Το οφείλουνε πρώτα στα παιδιά τους, στην νεολαία μας και κατόπιν σε όλους τους άλλους πολίτες».







επικοινωνιστε μαζι μας