Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2018

Αντιπλημμυρικά έργα στο Βαλτινό, από την Περιφέρεια Θεσσαλίας



Εργασίες αντιπλημμυρικής προστασίας, στο Βαλτινό και πιο συγκεκριμένα στο χείμαρρο Ανάποδο - Παλιοπόταμο πραγματοποιήθηκαν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας.
«Το προλαμβάνειν είναι καλύτερο του θεραπεύειν», επεσήμανε ο Περιφερειάρχης κ. Κώστας Αγοραστός, ο οποίος μαζί με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Χρήστο Μιχαλάκη επισκέφτηκαν τα εκτελεσθέντα έργα για έναν επιτόπιο έλεγχο. Δείτε το βίντεο εδώ.


Συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός υπέγραψε την έγκριση των πιστώσεων έργου «Αντιπλημμυρική θωράκιση χειμάρρων για την προστασία των υποδομών» της περιοχής Βαλτινού, Ματσουκαίικα, Δενδροχωρίου,  Φωτάδας Βαλομανδρίου Κάτω Ελάτης κλπ., και το έργο υλοποιήθηκε με πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας και φορέα υλοποίησης τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων.


«Με έργα όπως αυτό η Περιφέρεια Θεσσαλίας στοχεύει στην προστασία των οικισμών και των καλλιεργειών, από έκτακτα καιρικά φαινόμενα τα οποία λόγω της αλλαγής του κλίματος γίνονται ολοένα και πιο συχνά.
Έτσι πέραν του ότι προστατεύεται η περιοχή, προστατεύεται και το περιβάλλον, αναβαθμίζεται η ζωή των πολιτών και δίνεται λύση σε υπαρκτά προβλήματα.


επικοινωνιστε μαζι μας