Δευτέρα, 3 Ιουνίου 2013

Τα Βουβάλια


Τα βουβάλια είναι ήρεμα και «βαριά» ζώα, που τρώνε σχεδόν όλα τα χόρτα, ενώ αγαπούν πολύ τον βούρκο, όπως και τα γουρούνια, επειδή δεν αντέχουν τη ζέστη.
Παίζει ρόλο και το μαύρο χρώμα τους που τραβάει τον ήλιο. Όμως, παρ’ όλο που έχουν χοντρό δέρμα, δεν αντέχουν ούτε το κρύο, επειδή δεν έχουν λίπος από κάτω.
Σύμφωνα με την επικρατέστερη άποψη, το Ελληνικό βουβάλι (Bubalus bubalis) έχει εισαχθεί από την Ασία Η πρώτη εμφάνιση μεγάλων πληθυσμών βουβάλων στην Ελλάδα, τοποθετείται τον 13 αιώνα.


Παλιότερα στην περιοχή των Τρικάλων, όπου υπήρχαν πολλοί βαλτότοποι – υγρότοποι, ιδανικοί για την ανάπτυξη των βουβαλιών, πολλοί ήταν αυτοί που ασχολούνταν με την εκτροφή τους.
Ο αριθμός των βουβάλων άρχισε να μειώνεται από τις αρχές της δεκαετίας του 60, οπού σήμερα σχεδόν ελάχιστα έχουν απομείνει και σπάνια θα συναντήσεις βουβαλοτρόφο, στην περιοχή.Το Ελληνικό Βουβάλι στη Γαλακτοπαραγωγή
«Οι βουβάλες κατεβάζουν κατά μέσο όρο πέντε έξι κιλά γάλα την ημέρα, αλλά φτάνουν και τα δέκα, ανάλογα με την τροφή που τρώνε.

επικοινωνιστε μαζι μας