Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Οι παλιές φιλενάδες (Μέρος 1)



Υπήρξαν κάποτε στενές φιλενάδες, σιγά-σιγά η κάθε μια πήρε το δρόμο της. Η μια με το γάμο της, η άλλη με την καριέρα της, η καθεμιά με ό,τι διάλεξε στη ζωή της. Άλλες παντρεύτηκαν κι έφτιαξαν οικογένεια, άλλες σπούδασαν και καταξιώθηκαν επαγγελματικά, άλλες είναι οικονομικά ευκατάστατες, άλλες διαβιούν φτωχικά.


Όμως, θα είναι για πάντα όλες εδώ μαζεμένες, σε τούτες τις παλιές φωτογραφίες για να θυμούνται πόσο αγάπησε η μία την άλλη.
Κάποτε ήταν, γελαστές και ανύποπτες για το αύριο. Η άγνοια, λένε, είναι ευτυχία. Γι’ αυτό ίσως να είναι τυχερές που μέσα από την άγνοιά τους ακουμπήσανε την ευτυχία! Και ποιος ξέρει... ίσως να την ξαναβρούνε, είτε μαζί, είτε χώρια!


Τώρα όμως είναι ευκαιρία να κλείσουν τα μάτια τους για λίγο, και να γυρίσουν πίσω στις γειτονιές του χωριού, στους διαδρόμους των σχολείων, να γελάσουν, μοιράζοντας την ίδια σοκολάτα, πίνοντας από το ίδιο μπουκάλι, καπνίζοντας με το ίδιο τσιγάρο στη ζούλα, κάνοντας κοπάνα από το σχολείο για να πιούνε τον πρωινό καφέ τους ελπίζοντας μήπως και συναντήσουν τον πλατωνικό τους έρωτας και του κλέψουνε ένα “γεια”...
Οι παλιές οι φιλενάδες που χάθηκαν και δεν βλέπονται πια…


Μαζί με ένα φωτογραφικό αφιέρωμα για τις παλιές φιλενάδες του Βαλτινού, αφιερώνουμε παρακάτω και το σχετικό τραγούδι τους...

επικοινωνιστε μαζι μας