Τετάρτη 19 Ιουνίου 2013

Ζωγραφίζοντας την Αθήνα σε 2 λεπτά!


Ένας φοιτητής της Σχολής Καλών Τεχνών της Αθήνας ζωγραφίζει με το πενάκι του την Αθήνα καταγράφοντας τη διαδικασία σε video. Ο Παντελής Τρομπούκης είναι ο καλλιτέχνης που είχε την ιδέα για το Athensketch και όπως λέει o ίδιος:
«Αποφάσισα να απομονώσω ένα τμήμα της Αθήνας και να πειραματιστώ πάνω του. Αφορμή ήταν και μια άσκηση της σχολής, και εδώ θέλω να επισημάνω τα σημαντικά ερεθίσματα που μας δίνει η σχολή Καλών Τεχνών για ένα βήμα παραπάνω στους τρόπους έκφρασής μας. Για το τελικό αποτέλεσμα της προοπτικής πρόσθεσα και κάποιες δικές μου εικόνες από τις γωνίες της Αθήνας.»


Η παλιά Αθήνα μέσα από καρτ ποστάλ!


Οι παλιές φωτογραφίες της Αθήνας πάντα προκαλούν συγκίνηση για όσα έχουν αλλάξει γύρω μας, γι΄αυτά που έφυγαν και δεν πρόκειται να ξανάρθουν. Εικόνες από μια πόλη που αγαπάμε οι περισσότεροι με τα καλά και τα άσχημά της, που πάντα θα έχουμε στην καρδιά μας και πάντα θα ζούμε νοερά μέσα σε αυτήν όλα αυτά που λησμονούμε. Ιστορικά κτήρια, γνωστοί και άγνωστοι δρόμοι, μνημεία αθάνατα στο χρόνο και γωνιές που άλλαξαν δραματικά. 


Προάστια και συνοικίες που δεν θυμίζουν πια σε τίποτα το παρελθόν τους, που τροποποιήθηκαν εξαιτίας της ανάπτυξης, οικιστικής και τεχνολογικής. Η γοητεία πάντως παραμένει και αυτήν αναζητούμε μέσα από τη βόλτα μας αυτή στην παλιά Αθήνα…

επικοινωνιστε μαζι μας