Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023

Η ανασύσταση του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Βαλτινού

Ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Βαλτινού έχει μια μακρόχρονη παρουσία στα πολιτιστικά δρώμενα του χωριού μας. Από το 1964 που ιδρύθηκε μέχρι σήμερα, υπήρξαν διαστήματα με έντονη δραστηριότητα και πλούσια πολιτιστική δράση, με σημαντικά αποτελέσματα και οφέλη για τον τόπο μας.

Οι φωτογραφίες της ανάρτησης αποτελούν ένα τεκμήριο παρουσίας και δράσης του Συλλόγου και θυμίζουν ημέρες επιτυχίας και δόξας του παραδοσιακού χορευτικού τμήματος.

Όμως υπήρξαν και διαστήματα παύσης, στασιμότητας και αδράνειας, όπως αυτή που επικρατεί σήμερα. Ο σύλλογος είναι αδρανής εδώ και μερικά χρόνια, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καμιά πολιτιστική δραστηριότητα στο χωριό.

Είναι μάλλον καιρός να υπάρξουν πρωτοβουλίες από νέους ανθρώπους, ώστε να ανασυσταθεί νέο διοικητικό συμβούλιο και να ενεργοποιηθεί αυτός ο κοινωνικός θεσμός.

 Η δραστηριότητα του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Βαλτινού είχε ως στόχο την διατήρηση και συνέχιση του λαϊκού πολιτισμού μας, μέσα από όλες τις εκφάνσεις του και κυρίως μέσα από την μουσικοχορευτική παράδοση του τόπου μας.

Μένει λοιπόν να κινητοποιηθεί το νέο ανθρώπινο δυναμικό του τόπου, να αναληφθούν πρωτοβουλίες και να προχωρήσουν στην επανασύσταση και λειτουργία του Συλλόγου.

Το χορευτικό τμήμα του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Βαλτινού τη δεκαετία του 1990.

Όρθιοι από δεξιά εικονίζονται οι εξής: Παναγιώτης Μάνος (Χοροδιδάσκαλος), Δήμητρα Ι. Γεωργίου, Βίκη Κ. Σταμούλη, Λίτσα Κ. Αγγελοπούλου, Κατερίνα Αθ. Βαγγελού -Αθάνατου, Αθανάσιος Δ. Σταμούλης, Γεωργία Τ. Σταυρέκα, Μαίρη Α. Σταμούλη- Ρούκα, Γιούλα, Α. Βότσιου -Ζαμπακά, Νίκος Γ. Κλιάκος, Θεόδωρος Α. Αθάνατος.

Καθιστοί από δεξιά εικονίζονται: Μάκης Α. Βότσιος, Αθανάσιος Γ. Καραμπάσης, Αντώνιος Β. Σταμούλης, Μιχάλης Κ. Αγγελόπουλος, Γιάννης Γ. Καραμπάσης, Χρυσόστομος Σ. Μαντέλας, Μιχάλης Ε. Παπακώστας.

Το χορευτικό τμήμα του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Βαλτινού του 2012.


επικοινωνιστε μαζι μας