Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2024

Η δύναμη της ευγνωμοσύνης είναι θαυματουργική

 

Δεν είναι δυνατόν να μην έχουμε προβλήματα, αυτά μας κεντρίζουν ν’ αναπτυχθούμε και να μεταμορφωθούμε. Συνήθως επικεντρώνουμε την προσοχή μας σ' εκείνο που δεν πάει καλά στη ζωή μας και ξεχνάμε αυτό που πάει καλά. Πράγματι υπάρχουν πολλά πράγματα που πάνε καλά. Ας δούμε την υγεία μας. Το σώμα μας είναι ένας θαυμάσιος ναός που μας δίνει τη δυνατότητα να βιώνουμε το θαύμα της ζωής. Τις περισσότερες φορές αυτό το θεωρούμε σαν δεδομένο. Εάν έχουμε μια αγαπημένη οικογένεια, μία ικανοποιητική σχέση, ή μία καλή φιλία, είμαστε τυχεροί. Και η οικονομική μας κατάσταση, ίσως να μην μπορούμε να έχουμε ό,τι θέλουμε, αλλά υποθέτω πως έχουμε να φάμε, να ντυθούμε και μια σκεπή πάνω απ’ το κεφάλι μας.

Ας κάνουμε έναν κατάλογο που ν’ αφορά εκείνα τα πράγματα για τα οποία θα πρέπει να είμαστε ικανοποιημένοι και ευγνώμονες. Κι ας αναρωτηθούμε: «ποια θετικά πράγματα στη ζωή μας θεωρούμε ως δεδομένα;» Δεν έχει σημασία πόσες δυσκολίες αντιμετωπίζουμε, σίγουρα μπορούμε να βρούμε κάποια πράγμα στη ζωή μας για τα οποία νιώθουμε ικανοποιημένοι. Μια φορά κάθε τόσο ας εξετάζουμε ξανά τα δώρα που έχουμε λάβει από τη ζωή. Αν συνειδητοποιήσουμε πόσο πλούσιοι είμαστε, θα νιώσουμε τη χαρά που πηγάζει από τη γνώση, του πόσο τυχεροί είμαστε.

Ανάλογα πώς αλλάζει η στάση μας απέναντι στις συνθήκες της ζωής μας, αλλάζουν και οι συνθήκες αυτές. Η δύναμη της ευγνωμοσύνης είναι θαυματουργική. 

Όταν μαθαίνεις ν' αγαπάς την κόλαση, πηγαίνεις στον παράδεισο.


επικοινωνιστε μαζι μας