Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015

Παρουσιάζεται η νέα ποιητική συλλογή της Γεωργίας Κολοβελώνη



Παρουσιάζεται την Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015, στις  8 μ.μ., στο Art Café Σουίτα (Στρατηγού Σαράφη 18 Τρίκαλα) η καινούρια ποιητική συλλογή της Γεωργίας Κολοβελώνη «Μελάνι στον ουρανίσκο». Τη συλλογή θα παρουσιάσει ο φιλόλογος και συγγραφέας Θωμάς Ψύρρας. Ποιήματα θα διαβάσει η ηθοποιός Αντονέλλα Χήρα. Μουσική για πιάνο θα ερμηνεύσει η Ελένη Παππά.
Πρόκειται για τη δεύτερη συλλογή της Τρικαλινής ποιήτριας. Γράφει σχετικά ο ποιητής Ηλίας Κεφάλας: «Η συλλογή ‘Μελάνι στον ουρανίσκο’ περιλαμβάνει ποιήματα που ανατέμνουν την πραγματικότητα με βλέμμα κοφτερό και διεισδυτικό. Συνθέτουν μια ποίηση που αλιεύει εικόνες από το ανέφικτο και το πιθανώς εφικτό, για το άλογο και το παράλογο, για το φωτεινό και το σκοτεινό διάστημα των πόθων μας. Μια ποίηση που μετρά το παρόν, υπολογίζοντας τη μνήμη και μένοντας μετέωρη και αβέβαιη μπροστά στο μέλλον. Πρόκειται για την ποίηση του λειψού βίου και της αόριστης έλλειψης. Γεύσεις με καθημερινές τροφές ιδεών, αλλά και πλεύσεις προς το αιώνιο και το θνησιγενές την συνιστούν εκ του πλαγίου. Η αδιάπτωτη μοναξιά του ανθρώπου υψώνεται ανάμεσα στους στίχους πότε ως κατόρθωμα και πότε ως ανίκητο οχυρό».


Η Γεωργία Κολοβελώνη σπούδασε Φιλολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Κατέχει δύο Μεταπτυχιακούς τίτλους σπουδών. Είναι επιμορφώτρια φιλολόγων στις Τεχνολογίες Πληροφορίας και Επικοινωνίας, πιστοποιημένη γνώστης του συστήματος γραφής και ανάγνωσης Braille και του Α’ κύκλου σπουδών της ελληνικής νοηματικής γλώσσας. Παρακολούθησε πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης στη Δημοσιογραφία και ασχολήθηκε  ερασιτεχνικά με το ραδιόφωνο. Συμμετείχε με εισηγήσεις σε πανελλήνια και διεθνή συνέδρια. Μιλάει άριστα Αγγλικά και Γαλλικά. Εργάζεται ως φιλόλογος στο Μουσικό Σχολείο Τρικάλων. Ποιήματα και διηγήματά της έχουν αποσπάσει ποικίλες διακρίσεις σε πανελλήνιους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς και έχουν δημοσιευθεί σε έντυπα και ηλεκτρονικά περιοδικά, καθώς και σε συλλογικούς τόμους. Ποιήματά της έχουν μεταφραστεί στα Γαλλικά και έχουν δημοσιευθεί σε Γαλλική ανθολογία ποίησης. Η πρώτη της ποιητική συλλογή «Ιστορίες με λυπημένη αρχή» κυκλοφόρησε το 2012 από τις εκδόσεις Νέος Αστρολάβος /Ευθύνη.

επικοινωνιστε μαζι μας