Πέμπτη 11 Μαΐου 2017

Εντυπώσεις από την τελετή βράβευσης του Γυμνασίου Βαλτινού που πραγματοποιήθηκε στη Λευκωσία της Κύπρου.


Αξέχαστη στη μνήμη θα μείνει η επίσκεψή μας στην Κύπρο, αφενός γιατί συνδέεται με την απονομή του 1ου βραβείου που απέσπασε το σχολείο μας στο διαγωνισμό: «Κύπρος- Ελλάδα- Ομογένεια: εκπαιδευτικές γέφυρες» και αφετέρου επειδή μας έκανε πλουσιότερους σε ιστορικές γνώσεις και ποικίλες εμπειρίες.
Στην εκδρομή συμμετείχαν τέσσερις μαθητές της Γ’ Τάξης και τέσσερις συνοδοί καθηγητές, μεταξύ των οποίων και ο Διευθυντής του σχολείου.
Αρχικά μεταβήκαμε μέσω του υπεραστικού ΚΤΕΛ Ν. Τρικάλων στη Θεσσαλονίκη, απ’ όπου έγινε η πτήση για το νησί της Κύπρου. Στο σημείο αυτό πρέπει να ευχαριστήσουμε θερμά το ΚΤΕΛ Τρικάλων που με γενναιόδωρη προσφορά συνέβαλε στη μεταφορά όλων μας στη συμπρωτεύουσα.
Με το ταξίδι αυτό οι μαθητές- μεταξύ άλλων - είχαν την ευκαιρία να συγκρίνουν τα συγκοινωνιακά μέσα που χρησιμοποιήσαμε: λεωφορείο, αστικό λεωφορείο κατά τη μετακίνηση στο αεροδρόμιο και τέλος το αεροπλάνο.


Μετά από μια ευχάριστη πτήση πάνω από το Αιγαίο, διάρκειας μιάμισης ώρας, προσγειωθήκαμε στην Πάφο. Εκεί μας δόθηκε η ευκαιρία να περιηγηθούμε στην πόλη και να γνωρίσουμε από κοντά τα ιστορικά μνημεία της. Απολαύσαμε τον καφέ μας στην γεμάτη ζωή παραλία της, καθώς φέτος η Πάφος έχει ανακηρυχθεί πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης, αποτελώντας έτσι πόλο έλξης πολλών τουριστών.
Στη συνέχεια αναχωρήσαμε για τη Λευκωσία, όπου έγινε η διαμονή μας για τρεις  ημέρες. Κατά τη διαδρομή Πάφο - Λευκωσία είχαμε την ευκαιρία να παρατηρήσουμε το αξιόλογο οδικό δίκτυο του νησιού. Θαυμάσαμε την ιδιαίτερη βλάστηση με τις μπανανιές και τους φοίνικες και διασχίσαμε την όμορφη πόλη της Λεμεσού.

επικοινωνιστε μαζι μας