Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013

Παιδικός Σταθμός «ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ» Βαλτινού


Με αφορμή τη συμπλήρωση 10 ετών από τη λειτουργία του.


Ο Παιδικός Σταθμός «ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ» στο Βαλτινό είναι μια κοινωνική δομή της ΔΕΚΑ Τρικάλων του Δήμου Τρικκαίων, που άρχισε τη λειτουργία του το 2003.
Είναι ένας χώρος αγωγής και ασφαλούς διαμονής για παιδιά νηπιακής ηλικίας από 2,5 χρόνων μέχρι την ημερομηνία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση.
Ο Παιδικός Σταθμός είναι δυναμικότητας 15 παιδιών και στελεχωμένος από εξειδικευμένο προσωπικό, νηπιαγωγό, βρεφονηπιοκόμο και προσωπικό βοηθητικών εργασιών.


Επίσης για τις ανάγκες λειτουργίας του Σταθμού απασχολούνται και εξωτερικοί συνεργάτες όπως: Παιδίατροι που επισκέπτονται το Σταθμό κάθε εβδομάδα όπου εξετάζουν τα περιστατικά που τυχόν προκύπτουν, καθορίζουν το ημερήσιο μενού των βρεφών, παρακολουθούν αν έχουν κάνει τα εμβόλια και ότι άλλο αφορά την υγεία των βρεφών, ενώ καθοδηγούν τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς σε διάφορα θέματα υγείας και υγιεινής.


Προτεραιότητα στην επιλογή φιλοξενίας έχουν τα παιδιά μητέρων που διαθέτουν «εντολές τοποθέτησης» στα πλαίσια του προγράμματος «Εναρμόνιση οικογενειακή και επαγγελματικής ζωής». Φιλοξενούνται επίσης και άλλα παιδιά που επιλέγονται μετά από σχετική απόφαση του ΔΣ της ΔΕΚΑ Τρικάλων, προκειμένου να ικανοποιηθούν ιδιαίτερες κοινωνικές ανάγκες των γονέων.


Ο Παιδικός Σταθμός «ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ» στο Βαλτινό έχει σκοπό:

επικοινωνιστε μαζι μας