Τρίτη, 5 Φεβρουαρίου 2013

Παιδικός Σταθμός «ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ» Βαλτινού


Με αφορμή τη συμπλήρωση 10 ετών από τη λειτουργία του.


Ο Παιδικός Σταθμός «ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ» στο Βαλτινό είναι μια κοινωνική δομή της ΔΕΚΑ Τρικάλων του Δήμου Τρικκαίων, που άρχισε τη λειτουργία του το 2003.
Είναι ένας χώρος αγωγής και ασφαλούς διαμονής για παιδιά νηπιακής ηλικίας από 2,5 χρόνων μέχρι την ημερομηνία εγγραφής τους στην υποχρεωτική εκπαίδευση.
Ο Παιδικός Σταθμός είναι δυναμικότητας 15 παιδιών και στελεχωμένος από εξειδικευμένο προσωπικό, νηπιαγωγό, βρεφονηπιοκόμο και προσωπικό βοηθητικών εργασιών.


Επίσης για τις ανάγκες λειτουργίας του Σταθμού απασχολούνται και εξωτερικοί συνεργάτες όπως: Παιδίατροι που επισκέπτονται το Σταθμό κάθε εβδομάδα όπου εξετάζουν τα περιστατικά που τυχόν προκύπτουν, καθορίζουν το ημερήσιο μενού των βρεφών, παρακολουθούν αν έχουν κάνει τα εμβόλια και ότι άλλο αφορά την υγεία των βρεφών, ενώ καθοδηγούν τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς σε διάφορα θέματα υγείας και υγιεινής.


Προτεραιότητα στην επιλογή φιλοξενίας έχουν τα παιδιά μητέρων που διαθέτουν «εντολές τοποθέτησης» στα πλαίσια του προγράμματος «Εναρμόνιση οικογενειακή και επαγγελματικής ζωής». Φιλοξενούνται επίσης και άλλα παιδιά που επιλέγονται μετά από σχετική απόφαση του ΔΣ της ΔΕΚΑ Τρικάλων, προκειμένου να ικανοποιηθούν ιδιαίτερες κοινωνικές ανάγκες των γονέων.


Ο Παιδικός Σταθμός «ΑΕΡΟΣΤΑΤΟ» στο Βαλτινό έχει σκοπό:

 Να παρέχει ενιαία προσχολική αγωγή σύμφωνα με τα πλέον σύγχρονα επιστημονικά δεδομένα.
 Να βοηθάει τα παιδιά να αναπτυχθούν ολόπλευρα σωματικά νοητικά συναισθηματικά και κοινωνικά.
 Να βοηθάει τα παιδιά της προσχολικής ηλικίας στην ομαλή μετάβαση τους από το οικογενειακό στο σχολικό περιβάλλον.
 Να προσέχει την ημερήσια διατροφή και φροντίδα στα παιδιά που φιλοξενεί τηρώντας τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας.
 Να εξαλείφει κατά το δυνατό τις διαφορές που τυχόν προκύπτουν από το πολιτιστικό, οικονομικό και μορφωτικό επίπεδο των γονέων τους.
 Να εξυπηρετεί τους γονείς και παράλληλα να τους ευαισθητοποιεί πάνω σε θέματα σύγχρονης παιδαγωγικής και ψυχολογίας.
 Ενώ συμβάλλει σημαντικά στην προώθηση της γυναικείας απασχόλησης και απασχολησιμότητας.


Πέρα από το καθημερινό τους πρόγραμμα στο Σταθμό πραγματοποιούνται και διάφορες δραστηριότητες και εορταστικές εκδηλώσεις.


Τα παιδιά με τις μουσικοκινητικές δραστηριότητες, και τους ρόλους που υποδύονται παρουσιάζουν Χριστουγεννιάτικες ιστορίες «Ένα ελατάκι γεννιέται», “Οι Καλικάντζαροι στο σπίτι του Αϊ Βασίλη” κλπ., μεταφέροντας έτσι στους παρευρισκόμενους το εορταστικό πνεύμα των Χριστουγέννων.Υπεύθυνη: κα Κωνσταντίνα Μπάλτου
Διεύθυνση: Βαλτινό Τρικάλων
Τηλέφωνο: 24310 94575

2 σχόλια:

  1. poli oraia douleia mpavo k tsigara edo sto exoteriko mathemoyme arkrt a gia to xorio hambourg

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η λειτουργία του Παιδικού Σταθμού άρχισε στις 17-12-2002 όταν Δήμαρχος του δήμου Καλλιδένδρου ήταν ο Κος Τσιγάρας Δημήτρης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

επικοινωνιστε μαζι μας