Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018

Βαλτότοπος το Βαλτινό και η γύρω περιοχή από την έντονη βροχόπτωση




Επαληθεύτηκε η φύση του τοπωνύμιου "Βαλτινό" καθώς το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου 2018 ή περιοχή σκεπάστηκε με τα νερά της έντονης και παρατεταμένης βροχόπτωσης και φάνταζε σαν απέραντος βαλτότοπος.
Το ποτάμι που διέρχεται από το χωριό φούσκωσε και υπερχείλιζε καθώς η στάθμη του Ανάποδου ποταμού ανέβηκε στην άσφαλτο της γέφυρας, με κίνδυνο να πλημυρίσουν και οι παρακείμενες κατοικημένες περιοχές.


Στο σημείο έσπευσαν οι αρμόδιες αρχές με τα μηχανήματα του δήμου και της περιφερειακής ενότητας Τρικάλων και με μεγάλες προσπάθειες αναχαίτισαν τα νερά που απειλούσαν να εισβάλουν στην κατοικημένη περιοχή.
Στο Βαλομάνδρι και στο Δενδροχώρι το νερό είχε μπει ήδη στα πρώτα σπίτια.
Σημαντικές ζημιές έχουν καταγραφεί και σε καλλιεργούμενες εκτάσεις με σιτηρά και άλλα προϊόντα, όπου βυθίστηκαν στο νερό και τη λάσπη.
Δυστυχώς τα καιρικά φαινόμενα «χτυπούν» τους αγρότες της περιοχής με τις καταστροφές να είναι τεράστιες, ενώ το ακριβές μέγεθος τους θα φανεί τις επόμενες ημέρες. 
Ο μηχανισμός του Δήμου παραμένει σε επιφυλακή καθώς οι προβλέψεις της ΕΜΥ κάνουν λόγο για συνέχιση της κακοκαιρίας.

Γλυπτά που αψηφούν τη βαρύτητα




Η τέχνη είναι πρόκληση για τα πιστεύω, τις προκαταλήψεις, ακόμη και για το τι είναι δυνατό να συμβεί. Τα γλυπτά είναι ένα σπουδαίο μέσο έκφρασης, καθώς επιτρέπουν στον καλλιτέχνη να μπερδεύει τις έννοιες της λογικής του θεατή. Αυτή η συλλογή που θα δείτε παρακάτω, αμφισβητεί τους νόμους της βαρύτητας και της φυσικής και σίγουρα θα σας κάνει να αναρωτηθείτε πως κατάφεραν να πετύχουν αυτό το αποτέλεσμα. Δείτε παρακάτω μερικές απίστευτες δημιουργίες που θα σας εντυπωσιάσουν. 


επικοινωνιστε μαζι μας