Σάββατο 6 Σεπτεμβρίου 2014

Η έναρξη της σχολικής χρονιάς και οι παγίδες


Μία ανάσα πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς και οι γονείς για ακόμη μία φορά βρίσκονται αντιμέτωποι με τα έξοδα για τις σχολικές αγορές, τις εγγραφές στα φροντιστήρια και τις σχολικές δραστηριότητες των παιδιών και η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας της ΓΣΕΕ, δίνει οδηγίες προς τους γονείς για το πως θα αντιμετωπίσουν τους μικρούς πλην…απαιτητικούς καταναλωτές.
Συζητώντας με τα παιδιά…
-Επισημαίνουμε στα παιδιά ότι τα σχολικά είδη δεν είναι απαραίτητο να είναι πολυτελή και πως η πραγματική ανάγκη από την επιθυμία για μια αγορά, είναι διαφορετική.
-Ο ρόλος των διαφημίσεων πρέπει να γίνει αντιληπτός και κατανοητός στους μικρούς φίλους παράλληλα με τις παγίδες που αυτές μπορεί να κρύβουν.
-Τα παιδιά θα μπορούσαν να αποκτήσουν αίσθηση των οικονομικών δυνατοτήτων μας και παράλληλα να παρακινούνται από εμάς να χρησιμοποιούν περσινά είδη εφόσον διατηρούνται σε καλή κατάσταση.
-Ενθαρρύνουμε τα παιδιά να συμμετέχουν στη λίστα αγορών μας και στις τελικές μας αποφάσεις, δίνοντας τους με τον τρόπο αυτό, την ευκαιρία να εκπαιδευτούν σε πρακτικό επίπεδο.


Ευθύνη των γονέων είναι να εφιστούν την προσοχή τους στην ασφάλεια των παιδιών τους, όταν τα ίδια δεν είναι σε θέση να την κατανοήσουν. Οι κίνδυνοι σε τέτοιου είδους προϊόντα δεν είναι πάντα εμφανείς και απαιτείται ειδική προσοχή και έρευνα και στα σχολικά είδη που λόγω μορφής, χρώματος ή διακόσμησης μπορεί να παραπλανήσουν ακόμα και τους μεγάλους.

επικοινωνιστε μαζι μας