Σάββατο 13 Απριλίου 2024

Σχολικές μνήμες «Η εφημερίδα του Δημοτικού Σχολείου Βαλτινού»

 

Οι σχολικές αναμνήσεις για τους περισσότερους ανθρώπους είναι ανεκτίμητες και φυσικά μένουν ανεξίτηλες στη μνήμη. Όσα χρόνια και να περάσουν τα αθώα, ξένοιαστα αλλά και τόσο δημιουργικά σχολικά χρόνια πάντα θα αναπολούνται. 

Σήμερα αναμοχλεύουμε σχολικές μνήμες του Βαλτινού πριν από τρεις δεκαετίες. Πριν από τριάντα χρόνια λοιπόν, κάτω από την εποπτεία του συγχωριανού μας δασκάλου, Στέφανου Βαγγελού, οι μαθητές της Δ΄ τάξης, του δημοτικού σχολείου Βαλτινού, του σχολικού έτους 1995 - 1996, σχεδίασαν, οργάνωσαν, επιμελήθηκαν και εξέδωσαν την σχολική εφημερίδα με τίτλο «Τα περιστεράκια της Ειρήνης».

Πρόκειται για μια μαθητική εφημερίδα 12 φύλλων, διαστάσεων 30 εκ. ύψος και 21 εκ. πλάτος, η οποία εκδίδονταν από τους μαθητές κάθε μήνα.

Η έκδοση της σχολικής εφημερίδας ήταν μια ευχάριστη και δημιουργική δραστηριότητα, που στόχο είχε την ελεύθερη έκφραση των μαθητών και την επικοινωνία τους με ανθρώπους εκτός σχολείου. Παράλληλα έδινε κίνητρο στα παιδιά να εργαστούν σε ομάδες και βοηθούσε «να ανοίξει» το σχολείο στην κοινωνία. 
Παρακάτω παρουσιάζονται δειγματοληπτικά κάποια φύλλα από τα τεύχη των εφημερίδων που είχαν εκδοθεί εκείνη τη χρόνια.








επικοινωνιστε μαζι μας