Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

Δεκαπενταύγουστος - Πανηγυρίζει το Βαλτινό - Εορταστικές μουσικές βραδιές



Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, το πανηγύρι, της Παναγίας Κοίμηση της Θεοτόκου Βαλτινού θα γιορταστεί μέσα σε φιλόξενο και εορταστικό κλίμα με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια, έτσι όπως ταιριάζει στη Μαγαλόχαρη Παναγία τη Βαλτινιώτισσα.
Ύψιστη, με πρωτεύουσα θέση ανάμεσα στις υπόλοιπες θρησκευτικές εορτές του καλοκαιριού, κατέχει στην καρδιά του Αυγούστου η Κοίμηση της Θεοτόκου και ανάλογα γιορτάζεται.
Έτσι, στο Βαλτινό κάθε χρόνο διοργανώνεται εδώ και χρόνια στο εξωκλήσι της Παναγίας, περίλαμπρο πανηγύρι στο οποίο συμβάλλουν και συμμετέχουν με την προσωπική τους παρουσία πολλοί κάτοικοι και επισκέπτες του χωριού...
Κάθε χρόνο η επιτυχία είναι εξασφαλισμένη και ο θεσμός του Πανηγυριού βρίσκεται βαθιά χαραγμένος στην συνείδηση όλων των κατοίκων.
Την οργανωτική δομή του Πανηγυριού την έχει κυρίαρχα το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο, ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Βαλτινού και οι διάφοροι εθελοντές πιστοί στην θρησκευτική και λαϊκή παράδοση.
Αρχές Αυγούστου εξασφαλίζονται τα σφαχτά και τα εφόδια για την παρασκευή του παραδοσιακού φαγητού. Την παραμονή και ανήμερα του Δεκαπενταύγουστου αναλόγως με την ημέρα που πέφτει, το φαγητό είναι καζάνι, φασολάδα ή πρόβιο κρέας με κριθαράκι.
Για φέτος στο εξωκκλήσι της Παναγίας Βαλτινού έχουν προγραμματιστεί μια σειρά από εορταστικές εκδηλώσεις.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει:


Το Σάββατο 13 Αυγούστου, στις  9 ώρα, ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Βαλτινού διοργανώνει «Δημοτική και Λαϊκή βραδιά», στον προαύλιο χώρο του δημοτικού σχολείου Βαλτινού, όπου θα εμφανιστούν τα χορευτικά τμήματα του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Βαλτινού σε ένα πρόγραμμα με παραδοσιακούς και λαϊκούς χορούς και τραγούδια.
Την Κυριακή 14-08- 2016 στις 7.30 μ.μ. στο εξωκλήσι της Παναγίας θα γίνει ο πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας. Μετά το πέρας του εσπερινού στους επισκέπτες θα προσφερθεί φιλοξενία.
Την Δευτέρα 15-08-2016 στις 7.30 το πρωί θα τελεστεί όρθρος - Πανηγυρική Θεία Λειτουργία μετ’  αρτοκλασίας. Μετά το πέρας της Θείας λειτουργίας θα ακολουθήσει πατροπαράδοτη φιλοξενία.
Παράλληλα η ιδιωτική πρωτοβουλία έχει και αυτή τη συμμετοχή της στο πανηγύρι. Τα διάφορα ΚΑΦΕ διοργανώνουν επίσης εορταστικές εκδηλώσεις όπως:


Το καφέ «ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΝΟ» για το τετραήμερο 12-13-14-15 Αυγούστου διοργανώνει επετειακές μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις.


Το καφέ «LOCAL» για το τετραήμερο 12-13-14-15 Αυγούστου διοργανώνει διάφορα πάρτι και Live μουσικές βραδιές.


Ενώ την παραμονή 14  Αυγούστου το βράδυ, στο καφέ- μπαρ ψησταριά του Βασιλείου Βότσιου,  θα υπάρξει λαϊκή μουσική βραδιά.

επικοινωνιστε μαζι μας