Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

Αφιέρωμα στο Πανηγύρι του Δεκαπενταύγουστου

Αγνή Παρθένε Δέσποινα



Τα προσωνύμια της Παναγίας




Το όνομα της Παρθένου Μαρίας, το ιερότερο ανθρώπινο πρόσωπο της Ορθοδοξίας, συνοδεύεται από ένα μεγάλο αριθμό προσωνυμιών που της έχουν δοθεί, κυρίως όμως αποκαλείται: Παναγία, προσωνυμία της Θεοτόκου Μαρίας, από τον 3ο αιώνα ως η αγιωτέρα από όλους τους αγίους. Στον ελληνικό λαό η επωνυμία Παναγία έχει καθιερωθεί ως η συνηθέστερη επίκληση της Θεοτόκου, η οποία συνδυάζεται πολλές φορές και με άλλες προσωνυμίες προς την Κεχαριτωμένη Βασίλισσα του Κόσμου.
Οι επωνυμίες προς τη Θεοτόκο προέρχονται από διάφορες αιτίες:

Zωντανά το SHOW απόψε στο trikalaola.gr


Το trikalaola.gr σε συνεργασία με το ΗΛΕΚΤΡΟΦΩΝΟ στο Βαλτινό Τρικάλων, για εσάς που είστε μακριά και δεν θα μπορέσετε να δείτε το SHOW ζωντανά, σας το προσφέρουν σε ζωντανή μετάδωση στην οθόνη του υπολογιστή σας!
Μία καινοτομία που γίνεται για πρώτη φορά στα χρονικά των Τρικάλων. Μείνετε συνδεδεμένοι στο trikalaola στο ποιο ζωντανό… site των Τρικάλων που πρωτοπορεί και βρίσκεται πάντα κοντά στα ποιο σημαντικά γεγονότα της περιοχής μας.
Με D.J. τον Κώστα Κοθρά, η διασκέδαση απόψε δεν έχει χρόνο λήξης. Συμμετέχουν, η miss young Κατερίνα Σκουρλή, η Playmate Χρύσα Δρακάκη και η Playmate Ευγενία Γκυζελή.
Μην το χάσετε!

«Ο Δεκαπενταύγουστος» Σα να ΄ταν χθες!

Αφιέρωμα στο Πανηγύρι του Δεκαπενταύγουστου


Η γιορτή της κοίμησης της Παναγίας που γιορτάζεται στις 15 Αυγούστου λέγεται «Πάσχα του Καλοκαιριού». Η μέρα αυτή αποτελεί το αποκορύφωμα των καλοκαιρινών γιορταστικών εκδηλώσεων και περίπου το τέλος τους. Γιορτάζεται μεγαλόπρεπα σε όλη την Ελλάδα.




Ολόκληρο το χρόνο ή τουλάχιστον από τα μισά του χρόνου, από το Πάσχα και πέρα, όλο το χωριό περίμενε το πανηγύρι. Ιδιαίτερα ανυπόμονα το περίμεναν οι νέοι και οι νέες. Τα κορίτσια της παντριάς όσο πλησίαζε το πανηγύρι συζητούσαν τι φουστάνι θα φτιάξουν, τι χτένισμα, τι παπούτσια θα φορέσουν...

επικοινωνιστε μαζι μας