Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017

Τουρνουά Δηλωτής στο Βαλτινό


Τουρνουά Δηλωτής διοργάνωσε την περασμένη εβδομάδα, το Καφέ «YOLO» στο Βαλτινό με τρόπαιο και έπαθλο για τους νικητές.
Στο πρώτο, αυτό τουρνουά συμμετείχαν διάφοροι παίχτες, με εξαιρετικές ικανότητες επίδοσης στο παιχνίδι, οι οποίοι μαζί με την επίκληση στη θεά τύχη, κατέβαλαν και μεγάλη προσπάθεια και επίδειξη τεχνικής για να κερδίσουν στις παρτίδες.


Τελικά νικητές αναδείχθηκαν το ζευγάρι, Αθανάσιος Σταμούλης και Παύλος Ριζαργιώτης, οι οποίοι κατέκτησαν τα κύπελα.
Η Δηλωτή είναι ένα καθαρά τεχνικό παιχνίδι, συνδυασμός Ξερής και Κολιτσίνας που παίζεται με μία τράπουλα των 52 φύλλων. Συνήθως παίζεται με 2 ή 4 παίκτες. Στην πρώτη περίπτωση οι αντίπαλοι παίζουν ένας εναντίον ενός, ενώ στη δεύτερη σχηματίζουν ζευγάρια που κάθονται αντικριστά.
Ο παίκτης που μοιράζει (ντίλερ) δίνει έξι κάρτες σε αυτόν που κάθεται δεξιά του, έξι στον συμπαίκτη του, έξι στον αντίπαλο που βρίσκεται αριστερά του, έξι στον εαυτό του και τέλος, τοποθετεί άλλες 4 απλωμένες στο τραπέζι. (όπως δηλαδή γίνεται στην Κολτσίνα).


Βασικό χαρακτηριστικό της Δηλωτής είναι ότι μπορεί κανείς να κάνει συνδυασμούς φύλλων, «δηλώνοντας» κάποιο (ή κάποια ) από αυτά που βρίσκονται στο τραπέζι με την τοποθέτηση πάνω του(ς) ενός από τα δικά του φύλλα.
Ο σκοπός του παιχνιδιού είναι ο παίχτης ή η ομάδα να φτάσει τους 61 πόντους πριν από τον αντίπαλο, οπότε κερδίζει την παρτίδα.
Οι πόντοι συλλέγονται: Από έναν κάθε Άσσος, δύο το 10 Καρό, ένας το 2 Σπαθί και 4 όταν έχουν μαζευτεί από 27 φύλλα και πάνω (σύνολο 11 πόντοι). Αν οι αντίπαλοι έχουν από 26 φύλλα καθένας, τότε οι πόντοι είναι συνολικά 7, αφού δεν υπολογίζονται οι 4 των «κομμένων» φύλλων. Επίσης, κάθε «Ξερή» ισοδυναμεί με 10 πόντους. επικοινωνιστε μαζι μας