Σάββατο 9 Ιουλίου 2011

Τα όρια της αγανάκτησης

Του ΓΙΩΡΓΟΥ ΣΤΑΜΑΤΟΠΟΥΛΟΥ

Η αγανάκτηση οφείλει να μετουσιωθεί σε αναστοχασμό και πολιτική σκέψη – πράξη και όχι να καταναλίσκεται σε μούντζες και επιθέσεις κατά βουλευτών. Οι επιθέσεις δείχνουν χαμηλό επίπεδο παιδείας, όση κι αν είναι η οργή που τις γεννά.
Επιπροσθέτως δίνουν την ευκαιρία σε πολλούς που έχουν βιάσει τη δημοκρατία να ομιλούν ότι αυτή (η δημοκρατία) κινδυνεύει από τέτοια φαινόμενα τραμπουκισμού!
Είναι γελοία τα συνθήματα και οι προγραφές κατά των βουλευτών που ψήφισαν το Μεσοπρόθεσμο. Αυτοί που τα γράφουν και τα διακινούν, όπως και αυτοί που επιτίθενται κατά του σώματος των βουλευτών (υπουργών, πρωθυπουγού) θα έπρεπε να αναλογιστούν την επί δεκαετίες δική τους αδράνεια και χαύνωση μπροστά στο «μεγαλείο» της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας. Θα έπρεπε να στρέψουν αρχικώς το μένος τους κατά των πολιτικών κομμάτων που υποστήριζαν, διότι αυτά τους χειραγώγησαν, τους οπαδοποίησαν, τους έκαναν πρόβατα.
Δεν φταίει ο κάθε ολίγιστος Καρχιμάκης ή ο Αθανασιάδης ή οποιοσδήποτε βουλευτάκος ή υπουργίσκος για την κατάντια της χώρας.

Ζωγραφίζοντας με καφέ



Χρησιμοποιώντας το πιο διάσημο προϊόν της Βραζιλίας, τον καφέ, ο Dirceu Veiga από την Curitiba δημιουργεί μοναδικά σκαριφήματα. Χρησιμοποιεί μόνο καφέ, και μάλιστα καθαρό εσπρέσσο για να ζωγραφίσει πανέμορφα σκίτσα.



επικοινωνιστε μαζι μας