Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Τα κριτήρια για τις καταργήσεις - συγχωνεύσεις σχολείων


Το κείμενο του υπουργείου σε δημόσια διαβούλευση



Σύμφωνα με το κείμενο που δόθηκε σε διαβούλευση κριτήρια για τη συνένωση σχολείων αποτελούν οι κτιριακές υποδομές-εγκαταστάσεις, καθώς και οι δυνατότητες ανάπτυξης αιθουσών διδασκαλίας, βιβλιοθήκης και λοιπών βοηθητικών χώρων και εξοπλισμού στο σχολείο μετακίνησης

Όπως τονίζει το υπουργείο σε κάθε περίπτωση θα τηρούνται οι κανονιστικές ρυθμίσεις για το μέγιστο αριθμό μαθητών (έως 25 για την πρωτοβάθμια και έως 30 για τη δευτεροβάθμια), ενώ θα εκτιμάται και η χιλιομετρική απόσταση για το νέο σχολείο και θα εκτιμάται η συγκοινωνιακή κάλυψη της περιοχής, το οδικό δίκτυο, οι επικρατούσες καιρικές συνθήκες και η διάρκεια κάλυψης της διαδρομής για την άφιξη στο νέο σχολείο. Η διάρκεια της διαδρομής, στις δύσκολες και δυσπρόσιτες περιοχές, δεν θα μπορεί να υπερβαίνει τη μισή ώρα για τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και τα ¾ της ώρας για τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ανάστατοι οι γονείς στο Βαλτινό



Ανάστατοι είναι οι γονείς μαθητών του Βαλτινού και γενικότερα της ευρύτερης τοπικής κοινωνίας από τα διάφορα σενάρια για κατάργηση του Δημοτικού σχολείου, Γυμνασίου και Λυκείου Βαλτινού, στο πλαίσιο εφαρμογής του «Καλλικράτη» στην Παιδεία.
Σήμερα το απόγευμα Τετάρτη 9 - 2 - 2011, οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων Βαλτινού διοργάνωσαν συνάντηση στο Δημοτικό σχολείο όπου γονείς. εκπαιδευτικοί, αλλά και εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης εξέφρασαν έντονα τον προβληματισμό τους για το ενδεχόμενο κατάργησης των υπαρχόντων σχολείων και συγχώνευσης με άλλων.
Κατά τη σύσκεψη τέθηκαν και συζητήθηκαν μια σειρά προτάσεων για την ανάληψη πρωτοβουλιών μέσα στις επόμενες ημέρες.



Τα γενέθλια της Εφημερίδας του Βαλτινού



Σήμερα η εφημερίδα μας έχει γενέθλια!
Σήμερα συμπληρώνουμε ένα χρόνο διαδικτυακής επικοινωνίας!
Ένα χρόνο με καθημερινή ανάρτηση θεμάτων που αφορούν στην ειδησιογραφία, στην επικαιρότητα, στην ιστορία στην λαϊκή παράδοση του χωριού μας, στην τέχνη, στον πολιτισμό, καθώς και στην κατάθεση απόψεων για διάφορα ενδιαφέροντα θέματα.
Η θεματολογία, προσπαθούμε να γίνεται με κριτήριο τα κοινά μας ενδιαφέροντα, πάντα όμως με μια ποιοτική βάση και με διάθεση προσφοράς και σεβασμό προς τον αναγνώστη.
Μερικά από τα στατιστικά χαρακτηριστικά στοιχεία της Εφημερίδας του Βαλτινού, για αυτό το χρόνο είναι: Αναρτήθηκαν 516 θέματα, και την επισκέφθηκαν 22.160 αναγνώστες,
Παράλληλα, διαθέτει άλλους 4 εξειδικευμένους ιστότοπους όπως («Τα γενεαλογικά δένδρα του Βαλτινού», «Τα Αφιερώματα», «Τα βίντεο και τα Slideshow του Βαλτινού», και «Τηλεφωνικός Κατάλογος του Βαλτινού»).
Ευχαριστούμε για τα σχόλιά και τις παρατηρήσεις σας καθώς και για την συμβολή σας στην προσπάθεια της απρόσκοπτης παρουσίας, της εφημερίδας μας στο διαδίκτυο. Καλή συνέχεια…


επικοινωνιστε μαζι μας