Τρίτη, 16 Αυγούστου 2011

Οι εκδηλώσεις του Εκπολιτιστικού Συλλόγου τον Δεκαπενταύγουστο.


Μεγαλειώδεις, χαρακτηρίστηκαν από πολλούς, οι εκδηλώσεις του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Βαλτινού στην κεντρική πλατεία του χωριού την Δευτέρα 15 Αυγούστου το βράδυ.
Οι εκδηλώσεις έγιναν προς τιμήν της Παναγίας της Βαλτινιώτισσας, καθώς την παραμονή το βράδυ και ανήμερα το πρωί, το εξωκκλήσι βούλιαξε από εκατοντάδες επισκέπτες.


Την έναρξη των εκδηλώσεων έκαναν τα χορευτικά τμήματα με εντυπωσιακή είσοδο στον χώρο της πλατείας. Οι χορευτές και οι χορεύτριες με τις εντυπωσιακές παραδοσιακές στολές και παρατεταγμένοι σε δυάδες έμπαιναν στο χώρο με το λάβαρο του συλλόγου και συνοδευόμενοι από τρεις καβαλάρηδες του ιππικού συλλόγου Τρικάλων «Βουκεφάλας» κατευθύνονταν στο κέντρο της πλατείας, καταχειροκροτούμενοι από το πλήθος κόσμου.


Ο πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου κ. Χρήστος Ιωάννου αφού καλωσόρισε τα χορευτικά τμήματα, ευχαρίστησε στον πρόλογό του, την χοροδιδάσκαλο κα. Κάτια Τσιγάρα για την προσπάθειά των εντατικών μαθημάτων χορού καθώς και όλους τους χορευτές και όσους συνέβαλαν και βοήθησαν για την διοργάνωση των εκδηλώσεων. Στη συνέχεια το λόγο πήρε η χοροδιδάσκαλος κα. Κάτια Τσιγάρα η οποία ενημέρωσε το κοινό για την δημιουργία και την πορεία των χορευτικών τμημάτων του Συλλόγου και κατόπιν άρχισαν οι χοροί.


Για μία περίπου ώρα τα χορευτικά τμήματα ομόρφαιναν τον χώρο με τις χορευτικές τους ικανότητες και τη λεβεντιά τους και σκορπούσαν ρίγη συγκίνησης στο πλήθος.. Οι χορευτές στροβιλίζονταν στου ήχους της παραδοσιακής μουσικής και δημιουργούσαν ένα θέαμα πανδαισίας χρωμάτων, ρυθμών και κινήσεων, αποσπώντας τα θερμά και παρατεταμένα χειροκροτήματα του κοινού.


Στο τέλος ο χώρος ήταν ελεύθερος για το κοινό και έτσι πολλοί μερακλήδες μπήκαν στο χορό χόρεψαν και διασκέδασαν με την ψυχή τους,


Το «χάρμα οφθαλμών» των χορών ήρθε και έδεσε με τη «γευστική απόλαυση», καθώς στους επισκέπτες προσφέρθηκαν χωριάτικες πίτες με ξυνόγαλα.


Παράλληλα στο χώρο της πλατείας λειτουργούσε και έκθεση λαογραφικού υλικού καθώς και έκθεση φωτογραφίας με θέμα «το παλαιό Βαλτινό».

Θα ακολουθήσουν δυο αναρτήσεις με φωτορεπορτάζ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

επικοινωνιστε μαζι μας