Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016

Όχι στην μόλυνση του περιβάλλοντος. Ναι στη ζωή! είπαν οι κάτοικοι του Βαλτινού στην πρώτη τους συγκέντρωση




Δείτε τι κατέγραψε αποκλειστικά η κάμερα του trikalaola.gr

Την Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016 , σε συγκέντρωση των κατοίκων του Βαλτινού συζητήθηκε το θέμα της επικείμενης Επένδυσης δημιουργία μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας (από βιοέλαια-βιορευστά) που πρόκειται να γίνει στη θέση «ΤΗΓΑΝΑΣ» στο Βαλτινό, στην επαρχιακή οδό Βαλτινού-Διαλεχτού.
Στην αρχή έγινε μια ενημέρωση από τον οικολόγο εκπαιδευτικό κ. Γιάννη Μπίλα για τις επιπτώσεις στο περιβάλλον και στην υγεία που θα έχει μια τέτοια επένδυση στην περιοχή, χωρίς μάλιστα κανένα όφελος για την περιοχή.
Η βαθμιαία ρύπανση και υποβάθμιση του περιβάλλοντος, που προέρχεται από τέτοιου είδους δραστηριότητες έχει άμεσες επιπτώσεις στην υγεία των ανθρώπων.
Η απελευθέρωση αερίων που προκαλούν σοβαρές βλάβες στα φυτά (όπως το διοξείδιο του θείου) σημαίνει αντίστοιχη βλάβη των ζώων που εξαρτώνται απ' αυτά.
Τα φυτά δηλητηριάζονται από τα τοξικά αέρια, τα περισσότερα από τα οποία είναι δηλητήρια και για τα ανθρώπινα όντα, προκαλώντας άμεσες επιδράσεις στο αναπνευστικό σύστημα ή επιδρώντας στα κύτταρα για τη δημιουργία καρκίνων.
Όλοι οι κάτοικοι εξέφρασαν την αντίθεσή τους στη δημιουργία της μονάδας, και μέσα σε ένα ομόφωνο κλίμα κατά της επένδυσης αυτής οι κάτοικοι έθεσαν ένα σχέδιο δράσεων.
-Ορίστηκε Λαϊκή συνέλευση του χωριού για την Κυριακή 16- 10- 2016 στις 10.30 π.μ. στο Βαλτινό.
-Τέθηκε το θέμα της ενημέρωσης και της δημιουργίας ομάδων αλληλεγγύης και με τους άλλους κατοίκους διπλανών χωριών καθώς και της πόλης των Τρικάλων.
-Να ενημερωθούν όλοι οι κάτοικοι των Τρικάλων καθώς και οι μαθητές του Γυμνασίου και Λυκείου Βαλτινού και να συμπαραταχθούν στον αγώνα αντιδρώντας συλλογικά στη μόλυνση του περιβάλλοντος.
-Να παραβρεθούν όλοι οι κάτοικοι, στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Τρικκαίων, για να εκφράσουν την αντίθεσή τους στην ρυπογόνο αυτή επένδυση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

επικοινωνιστε μαζι μας