Δευτέρα, 25 Απριλίου 2011

Rock Συναυλία «Διαμαρτυρία ενάντια στη χρήση πυρηνικής ενέργειας»Rock Συναυλία «Διαμαρτυρία ενάντια στη χρήση πυρηνικής ενέργειας» διοργανώνει την Τρίτη 26 Απριλίου στις 9 μ.μ. στην οδό Ασκληπιού στα Τρίκαλα η Κίνηση Τρικαλινών Πολιτών για την Αποανάπτυξη και την άμεση Δημοκρατία.
Στη συναυλία θα συμμετέχουν τρία Rock συγκροτήματα: Rock & Lace - Pulsar - Sixties.
Με στόχο την ευαισθητοποίηση των ανθρώπων στις μεγάλες προκλήσεις των καιρών, η Κίνηση Τρικαλινών Πολιτών για την Αποανάπτυξη και την άμεση Δημοκρατία, επισημαίνει με τα μηνύματά της τα εξής:
ΣΤΗΡΙΞΑΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΨΕΜΑ
ΑΣ ΟΙΚΟΔΟΜΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ
Κάποιοι θέλουν να πιστεύουμε ότι…
• Ο σημερινός κόσμος της βίας και των πολέμων, της μόλυνσης και της πυρηνικής ενέργειας, της οικολογικής κατάρρευσης, και των κλιματικών αλλαγών είναι μια «φυσική εξέλιξη του ανθρώπινου πολιτισμού».
• Η επιδίωξη της διαρκούς οικονομικής ανάπτυξης και η εκμετάλλευση κάθε ανθρώπινης συναλλαγής με σκοπό το κέρδος είναι «μονόδρομος».
• Η αφθονία και η υπερκατανάλωση υλικών αγαθών είναι απόδειξη κοινωνικής ευημερίας.
• Η ανάθεση της εξουσίας στους «ειδικούς» και τους επαγγελματίες πολιτικούς αποτελεί «ρεαλισμό».
• Ο ατομικισμός, ο κυνισμός και η απληστία είναι «στη φύση των ανθρώπων» και όχι συνέπεια της κοινωνίας που ζούμε.
…Γιατί έτσι τους συμφέρει!
Η αλήθεια όμως είναι ότι…
• Ο πλανήτης εκπέμπει SOS και απαιτείται η αφύπνιση όλων μας για την προστασία του όσο ακόμα υπάρχει χρόνος. Ο σεβασμός προς τη φύση, η στροφή σε ήπιες μορφές ενέργειας, ο περιορισμός της παραγωγής και της κατανάλωσης είναι πλέον επιτακτική ανάγκη.
Η πρόταση της αποανάπτυξης δείχνει μια άλλη κατεύθυνση: Μπορούμε να οργανώσουμε την οικονομία χωρίς τις «υποδείξεις» των τραπεζών, των αγορών και των μεγάλων εταιρειών. Δουλεύοντας όλοι αλλά λιγότερο, οργανώνοντας δίκτυα οικονομικής και κοινωνικής αλληλεγγύης μπορούμε να κατακτήσουμε την αυτάρκειά μας, αλλά και μια διαφορετική ποιότητα ζωής με έμφαση στα ποιοτικά της χαρακτηριστικά: φιλία, ελεύθερος χρόνος, καλλιτεχνική δημιουργία κλπ.
• Ένα τέτοιο διαφορετικό μέλλον θα έλθει μόνον εάν το θελήσουμε και το διεκδικήσουμε. Με νέους πολιτικούς και κοινωνικούς θεσμούς που θα μας επιτρέπουν να ελέγχουμε και να ορίζουμε τη μοίρα μας. Με νόηση για να μην μας εξαπατά κανείς, με δράση στη θέση της αδράνειας και με πίστη στις απεριόριστες δυνατότητες του ανθρώπου…..
…μπορούμε να δημιουργήσουμε την κοινωνία
που θα αξίζει να αγαπήσουμε…!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

επικοινωνιστε μαζι μας