Τρίτη 26 Απριλίου 2011

Παιχνιδίσματα με το φεγγάρι.



Ο δορυφόρος της Γης ποτέ δεν έπαψε να μαγεύει τους ανθρώπους, που στις ρομαντικές τους στιγμές αναζητούσαν πάντα μια Πανσέληνο για να εναποθέσουν σ' αυτήν όνειρα, προσδοκίες και φαντασιώσεις...


Αμέτρητες είναι οι ζωγραφιές που απέδωσαν το φεγγάρι στις διάφορες εκφάνσεις του.
Αμέτρητα είναι τα ποιήματα αυτών που εμπνεύστηκαν από το φως του φεγγαριού.
Αμέτρητα είναι και τα τραγούδια που γράφτηκαν για το φεγγάρι.
Δεν υπάρχει άνθρωπος που να μην τραγούδησε κάποια στιγμή το φεγγάρι.


Θες η απόκοσμη όψη του, το αργό του σεργιάνι στον νυκτερινό ουρανό, το μυστήριο και οι μύθοι γύρω απ' αυτό, συνθέτουν ένα άγραφτο ποίημα για την άγονη σφαίρα που εκατομμύρια χρόνια κάνει κύκλους γύρω από τον πλανήτη και μας κρατάει την πιο αναπάντεχη συντροφιά...


Μια άλλη όμως καλλιτεχνική πρόκληση για να εκφράσει κανείς τον ρομαντισμό και τη γοητεία του φεγγαριού, είναι η φωτογράφησή του και μάλιστα με μια σχετική σκηνοθετική φαντασία.
Με μια μικρή προετοιμασία, λίγη φαντασία, και κατάλληλη τοποθέτηση του φακού, είναι εύκολο να φωτογραφίσει και να αιχμαλωτίσει κανείς το φεγγάρι στην εικόνα που εμπνεύστηκε.

Έτσι, άλλοι μπορεί να το έχουν στο πιάτο, άλλοι να το κουβαλάνε στον ώμο τους, άλλοι να το παίζουν στα χέρια τους, άλλοι να ρίχνουν λάσο για να το πιάσουν, άλλοι να προσπαθούν να το φθάσουν, άλλοι να το βάφουνε, και άλλοι να το φτιάχνουν στα μέτρα τους.


Επιχειρήστε το και εσείς… Ίσως να είναι μια ευκαιρία για να εξωτερικεύστε το ρομαντικό κομμάτι του εαυτού σας...
Το κλειδί της επιτυχίας είναι η υπομονή, η φαντασία και η κατάλληλη τοποθέτηση του φακού…






















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

επικοινωνιστε μαζι μας