Σάββατο 9 Μαρτίου 2019

Λέσχη Αφήγησης Ιστοριών της Προφορικής Παράδοσης "Ήτανε μια φορά..."



Της Μαρίας Κατσανούλη

Η Λέσχη Αφήγησης «Ήτανε μια φορά...» που γίνεται μία Τρίτη το μήνα από το Νοέμβριο 2018 μέχρι το Μάρτιο 2019, πραγματοποίησε την 5η συνάντησή της. 
Πρόκειται για δράση η οποία δίνει την ευκαιρία, σε όποιον επιθυμεί, να πει ή να ακούσει ιστορίες της προφορικής παράδοσης, ιστορίες που συντρόφευαν από παλιά τον άνθρωπο και έφτασαν στις μέρες μας από στόμα σε στόμα, ικανοποιώντας την ανάγκη του ανθρώπου να τις «επισκέπτεται» όταν αποζητά  το ταξίδεμά τους. 


Ο Δημήτρης Τσιγάρας ξεκίνησε με το "Χάρο-Νονό" και τις πονηριές με το βαφτισιμιό του...


Ο Τάκης Μανδέλης συνέχισε με 2 νεραϊδόπαιδα από την Πολυνησία που "Pixies" κάποιοι τα αποκαλέσανε.



Η Φανή Μπαλαμώτη πήρε τη σκυτάλη με "Το δένδρο που έδινε".



Η Αναστασία Καραφύλλα, αν και τραυματίας, δεν μπόρεσε να μείνει σπίτι, γιατί "η Πούλια κι ο Αυγερινός" της βιαζόταν να βγουν από τα χείλη της.


Η Μαρία Κατσανούλη ιστόρησε "το Σκάκι" της ζωής ενός πολεμιστή από την Ταυλάνδη.


και ο Μάκης Δασκάλου έφερε από τη Μυθολογία "την Άλκηστη και τον Άδμηττο" και τη συζυγική τους αγάπη. 
Τελειώνοντας η βραδιά... ένιωθες πως κάποιες ιστορίες γαργαλάνε τα χείλη και άλλων, εκεί μέσα... που μέχρι τώρα, δεν θέλησαν να σταθούν, εκεί... δίπλα στο πιάνο του Παναγιώτη, και να μας πουν "ψέματα κι αλήθειες"... 
Και ενώ προγραμματισμένα κλείναμε για φέτος με ετούτη τη συνάντηση, εντελώς εκτός προγράμματος, καθώς οι ιστορίες επείγονται να ειπωθούν, θα συναντηθούμε και πάλι την Τρίτη 2 Απριλίου 2019 στις 9 το βράδυ πάντα στη Σουίτα.
Μέχρι να έρθει "ο εύθετος χρόνος", που λέει και η Λίλη η Λαμπρέλλη, εμείς θα είμαστε υπομονετικά εκεί λέγοντας ιστορίες και θα καρτερούμε και τις δικές τους ... 


Στο μεταξύ, ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την Τρίτη 2 Απριλίου 2019 στη ΣΟΥΙΤΑ που θα είναι και η τελευταία συνάντηση ετούτης της χρονιάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

επικοινωνιστε μαζι μας