Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2012

Ο Μέγας Κάμπος

«Ο Μέγας Κάμπος, δίπλα σε
αχτένιστες ιτιές, γεμάτα κάρα με
δεμάτια άχυρο φορτωμένα
ως τα πάνω.....»

Πρώτη παρουσίαση του «Μέγα Κάμπου» στα Τρίκαλα
Την Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012 και ώρα 19.30μμ στο Δημοτικό Κλειστό Τρικάλων θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά «Ο Μέγας Κάμπος», σε ποίηση Αχιλλέα Κούμπου και μουσική Γιώργου Δεσποτίδη.
Ο Χρόνης Αηδονίδης, ο Δημήτρης Μπάσης, ο Γιάννης Κότσιρας, η Γιώτα Νέγκα και ο Λουκάς Πανουργιάς, θα τραγουδήσουν υπό την Διεύθυνση του Ανδρέα Πυλαρινού με την συμμετοχή, της Δημοτικής Χορωδίας Τρικάλων, του Συλλόγου Βυζαντινής Μουσικής Φαρκαδόνας «Ο Αμφίων», του Χορευτικού του Δήμου Τρικκαίων και του Χορευτικού της Πηνειάδας Τρικάλων.
Την παρουσίαση του έργου υποστηρίζουν ο Δήμος Τρικκαίων, ο Δήμος Φαρκαδόνας, η Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων.
Χορηγός επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ και το Δεύτερο πρόγραμμα.


«Ο Μέγας Κάμπος» είναι μια Ιδέα. Μία ιδέα που ξαναβρίσκει τον χαμένο ελληνικό χρόνο μέσα από τους δρόμους που ανοίγουν οι λέξεις και η μουσική μας. Ένας ελληνικός χρόνος που μπαίνει πάλι στην ζωή μας, ξεκινώντας από τις μυθικές ή αληθινές ιστορίες της κλασικής αρχαιότητας, περνάει από βυζαντινά μονοπάτια, ακολουθεί με ευλάβεια την παράδοση με τους τσάμικους, σμυρναίικους και νησιώτικους ρυθμούς, πλησιάζει το σήμερα με τα ρεμπέτικα και τα λαϊκά τραγούδια, φτάνοντας στα σύγχρονα έντεχνα. Ο Ελληνικός Κάμπος μεγαλώνει όσο τα τραγούδια διηγούνται μια μικρή ιστορία ή ένα κοινό συναίσθημα, έως ότου η Μεσόγειος ανοίξει τα σύνορα της. Σε μια εποχή που η έλλειψη πίστης μάς δυσκολεύει να αισθανθούμε την Ελλάδα σαν ένα αναπόσπαστο κομμάτι του εαυτού μας, εμείς δίνουμε τους μουσικούς και ποιητικούς μας λόγους για να ακούσουμε και να τραγουδήσουμε όλοι μαζί αυτό που είμαστε»
Αχιλλέας Κούμπος

«Ο Μέγας Κάμπος». Ένα ταξίδι που γεννήθηκε στο μυαλό μας, έχοντας σαν Έλληνες πλούσια πολιτιστική κληρονομιά. Αυτήν την κληρονομιά προσπαθήσαμε να αποτυπώσουμε και στην συνέχεια αποφασίσαμε να την μοιραστούμε μαζί σας προσκαλώντας σας σε αυτό το ταξίδι. Καλό μας ταξίδι λοιπόν»
Γιώργος Δεσποτίδης

Ο Αχιλλέας Κούμπος σπούδασε στην Ιατρική Σχολή Θεσσαλονίκης (1993-1999). Είναι Αναισθησιολόγος-Εντατικολόγος και απόφοιτος της Φιλοσοφικής Θεσσαλονίκης. Συμμετείχε σε ποιητικές συλλογές και έχει εκδώσει δυο βιβλία με τον Γαβριηλίδη

Ο Γιώργος Δεσποτίδης είναι μουσικός 3ης γενιάς, με σπουδές στο Ωδείο Αθηνών και σπουδαία καριέρα ως εξάρχων στην Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ

Στον Μέγα Κάμπο, οι δύο δημιουργοί ανοίγουν μια νέα προοπτική στην σύγχρονη μελοποιημένη ποίηση.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

επικοινωνιστε μαζι μας