Κυριακή, 18 Νοεμβρίου 2012

Η επιτυχία στη επαγγελματική ζωήΤα χαρακτηριστικά της προσωπικότητας του ικανού ανθρώπου είναι:
1. Η φυσική ιδιοσυστασία που περιλαμβάνει την εμφάνιση, το ανάστημα, το βάρος, το παράστημα, την φωνή και τον τρόπο ομιλίας, την γενική υγιεινή κατάσταση του ατόμου και τις τυχόν φυσικές του αναπηρίες.
2. Η ψυχική διάθεση. Αναφέρεται στην συγκινησιακή του συγκρότηση. Τι είδους ψυχική διάθεση έχει συνήθως; Είναι ευερέθιστος, ήρεμος, αισιόδοξος η απαισιόδοξος; Διαχυτικός η συγκρατημένος; Θερμός η ψυχρός στις σχέσεις του με τους άλλους;
3. Η νοημοσύνη είναι αυτή η ικανότητα να προσαρμόζεται κανείς στις νέες καταστάσεις να λύνει νέα προβλήματα να μαθαίνει νέα πράγματα. Η επιτυχία στα περισσότερα επαγγέλματα δεν εξαρτάται μόνο από την νοημοσύνη αλλά από ενδιαφέροντα και άλλα χαρακτηριστικά.
  4. Οι ικανότητες. Μια ικανότητα είναι σύνολο ιδιοτήτων που επιτρέπουν στο άτομο να αναπτύξει με κάποια εξάσκηση ένα ορισμένο τύπο γνώσης και δεξιότητας. Οι ικανότητες στην πραγματικότητα είναι ειδικευμένες μορφές νοημοσύνης.
5. Ενδιαφέροντα . Είναι οι προτιμήσεις αλλά και οι απέχθειες του κάθε ενός.
Είναι δύσκολο να πετύχεις οπουδήποτε αν η εργασία δεν σε ενδιαφέρει. Όταν πρόκειται να επιλέξετε ένα επάγγελμα πρέπει να εξετάσετε αν αυτό το επάγγελμα μπορεί να κρατήσει τον ενδιαφέρον σας για πολύ χρόνο.
6. Δεξιότητες. Δεξιότητες είναι απλά η δύναμη να εκτελεί κανείς καλά μια πράξη.
7. Άλλα χαρακτηριστικά. Μερικά εξ αυτόν έχουν θεμελιώδη σημασία για την ευτυχία και την επιτυχία στο επάγγελμα που θα διαλέξετε:
Να έχετε πρωτοβουλία
Να είστε αξιόπιστος
Να έχετε αυτοπεποίθηση
Να είστε πάντοτε ακριβής
Να είστε πάντοτε τίμιος
Να είστε σταθερός και όταν τα πράγματα δεν έρχονται κατ ευχήν.
Να είστε εργατικός
Να γνωρίζετε τι ζητάτε από την ζωή
Να είστε αποδοτικός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

επικοινωνιστε μαζι μας