Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Ο Εφημέριος του Βαλτινού Πατήρ Κωνσταντίνος Ζαχαράκης

Εικονογραφία



Μία από τις πιο ηγετικές και συνάμα κυρίαρχες μορφές στη συνείδηση των κατοίκων του Βαλτινού, είναι αυτή, του ποιμενάρχη, πατήρ Κωνσταντίνου Ζαχαράκη.
Ο Εφημέριος του Βαλτινού, πατήρ Κωνσταντίνος Ζαχαράκης είναι μια ξεχωριστή προσωπικότητα, που σχεδόν 35 χρόνια τώρα, ιερουργεί, και προσφέρει τις υπηρεσίες του στο χωριό μας.


Είναι ο άνθρωπος που επικοινωνεί με το εκκλησίασμα και επιφορτώνεται με το λόγο της εξομολόγησης, της παρηγοριάς, της συμβουλής και της παραίνεσης. Ο καθοδηγητής, ο παρηγορητής, ο συμβουλάτορας, αλλά και ο λειτουργός των μυστηρίων, από τη γέννηση έως το θάνατο. Συμμετέχει στη χαρά και στη γιορτή κάθε κοινωνικής εκδήλωσης των κατοίκων, αλλά και συμπάσχει στην λύπη, στον πόνο και στη δυστυχία τους.
Πιστός,. χρόνια τώρα, στο ιερό καθήκον προς το ποίμνιό του.


Ο πατήρ Κωνσταντίνος Ζαχαράκης γεννήθηκε το 1944 στο Διπόταμο Τρικάλων.

Έγγαμος, με τη σύζυγό του, Αγγελική, απόκτησε 6 παιδιά (όλα αγόρια) και κατοικεί στην πόλη των Τρικάλων.
Αποφοίτησε από το Β΄ Γυμνάσιο Αρρένων Τρικάλων. Σπούδασε στο Ανώτερο Εκκλησιαστικό Φροντιστήριο Βόλου απ΄ όπου αποφοίτησε το 1971.
Στις 2-11-1975 χειροτονήθηκε ιεροδιάκονος και στις και στις 8-11-1975 ιερέας.


Από τις 1-12-75 ως 13 – 3 – 77 υπηρέτησε στο Γενέσι Τρικάλων και από 14 – 3 – 1977 ως σήμερα, στον ενοριακό ναό Αγίου Αθανασίου Βαλτινού.
Διατέλεσε αρχιερατικός επίτροπος στη Μητροπολιτική περιφέρεια του Βαλτινού, η οποία αποτελείται από 15 ενορίες των γύρω χωριών.


Από τις 18 Ιανουαρίου 2002 με οφίκιο, τιμητική διάκριση του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη κ.κ. Αλεξίου, φέρει τον τίτλο του Οικονόμου.


Η υπηρεσία του στην ενορία του ιερού ναού του Αγίου Αθανασίου Βαλτινού είναι συνδεδεμένη με πολύ μεγάλο και αξιόλογο πνευματικό, αλλά και υλικό έργο.
Η ανέγερση του πνευματικού Κέντρου Αγίου Αθανασίου Βαλτινού.
Η ανακαίνιση και ο εξωραϊσμός των κτιρίων, των ναών Αγίου Αθανασίου και Παναγίας Βαλτινού με επιχρίσματα, ελαιοχρωματισμούς τοίχων, πλακοστρώσεις δαπέδων και τοποθέτηση κεντρικής θέρμανσης.


Η Αγιογράφηση του ναού η οποία έγινε από το 1997 -2002 και αποτελεί έργο υψηλής τέχνης για τα δεδομένα της περιοχής, είναι μερικά χαρακτηριστικά από το μεγάλο έργο του ποιμενάρχη Πατήρ Κωνσταντίνου Ζαχαράκη.


Μα το μεγαλύτερο και σημαντικότερο έργο είναι το πνευματικό του.
Αφοσιωμένος στο ποίμνιό του, προσηνής σε όλους, αφιλοκερδής και ανιδιοτελής στα ιερατικά του καθήκοντα, μεταλαμπαδεύει με το κήρυγμα αλλά και με παράδειγμά του τον δρόμο της Αρετής και τις ιδέες του χριστιανισμού.


Το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Καλλιδένδρου με την υπ’ αριθμ. 15 – 2002 ομόφωνη απόφασή του, του απένεμε σε ειδική τελετή, τιμητική διάκριση, αναγνωρίζοντας έτσι και τιμώντας εις το ελάχιστο τον άνθρωπο, που η κοινωνική προσφορά του, το ήθος του και η γενικότερη παρουσία του, όλα αυτά τα χρόνια ήταν τεράστια και αποτέλεσε παράδειγμα προς μίμηση.


Η απλότητα, η αμεσότητα, η μειλιχιότητα και η πάντα καλή του διάθεση προς τους ενορίτες του, καθώς και η εργατικότητα που έδειξε, 35 ολόκληρα χρόνια, στην ενορία του, τον χαρακτηρίζουν, κατά γενική ομολογία, ως τον πλέον άξιο Ιερέα του τόπου μας!

1 σχόλιο:

  1. ΑνώνυμοςΙουνίου 10, 2011

    Ο Πάτερ Ζαχαράκης αποτελεί παράδειγμα προς το τόπο μας, ας ακολουθήσουν & αλλοι το μεγάλο έργο του. Τα ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ είναι το λιγότερο που θα μπορούσε να πει κανείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

επικοινωνιστε μαζι μας