Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2010

Ο Μουσικοσυνθέτης του Βαλτινού

Ηλεκτρονική Μουσική



Με την έκδοση ενός cd, που περιέχει ηλεκτρονική μουσική, κάνει την παρουσία του στο μουσικό στερέωμα ο συγχωριανός μας Απόστολος Λ. Αγγελής.
Ο τίτλος του cd είναι «2Α HOLOGRAM» και περιλαμβάνει 12 υπέροχα μουσικά κομμάτια.
Στο ένθετο φυλλάδιο του cd ο συνθέτης αναφέρει στο σημείωμά του τα εξής:


«Ξεκίνησα να συνθέτω μουσική δέκα χρόνια πριν. Ως αυτοδίδακτος μουσικοσυνθέτης, έμαθα να αντιλαμβάνομαι τη μουσική ως συνονθύλευμα ολογραφικών δεδομένων που όλοι κατέχουμε, ως προέκταση της υποτιθέμενης πραγματικότητας. Αν δεχθούμε ότι ζούμε σε ένα ολόγραμμα όπου όλα αποτελούν προέκταση και κομμάτι μιας βασικής ολότητας, τότε είμαστε και εμείς μέρος της «πραγματικότητας» αυτής. Είναι εξαιρετικά όμορφο και ταυτόχρονα μυστήριο να συνδέεις την απουσία της συμβατικής μουσικής γνώσης με τη δημιουργικότητα και να ζεις το αποτέλεσμα του συνδυασμού ως μέρος του βασικού όλου. Πάντα βασιζόμουνα στην αλληλεπίδραση των δύο αυτών παραγόντων, με τον τελευταίο να υπερέχει. Εξάλλου, πιστεύω ότι, δημιουργικότητα είναι η αρχή μιας ατελούς γνώσης».
Αγγελής Απόστολος [2Α]
Αύγουστος 2008





Για όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν το cd, ενημερώνουμε, πως διατίθεται προς πώληση στα δισκοπωλεία.

Καλή επιτυχία, Απόστολε.


ΜΟΥΣΙΚΑ ΑΡΧΕΤΥΠΑ ΠΟΥ ΟΛΟΙ ΚΑΤΕΧΟΥΜΕ

Τρίκαλα, Φεβρουάριος 2010. Η ενστικτώδης δημιουργικότητα είναι το στοιχείο που κυριαρχεί στο πρώτο μουσικό έργο του Αγγελή Απόστολου, γνωστός με το ψευδώνυμο 2A. Μετά από πολλά χρόνια μουσικής έκφρασης και εξερεύνησης σε νέα ηχητικά μονοπάτια, ο καλλιτέχνης στα τέλη του 2009 κυκλοφορεί το electronic - new age άλμπουμ “Hologram”. Όπως και ο ίδιος εξηγεί, ο τίτλος είναι βασισμένος στη θεωρία του ολογράμματος και στη συμπαντική δομή. Οι δώδεκα πρωτότυπες συνθέσεις που εμφανίζονται στο άλμπουμ είναι ένα πολλά υποσχόμενο αποτέλεσμα στον κόσμο της σύγχρονης ηλεκτρονικής μουσικής.

Ως αυτοδίδακτος μουσικοσυνθέτης, ο 2A αρνήθηκε να παρακολουθήσει θεωρητικά μαθήματα μουσικής θεωρώντας ότι επιδρούν περιοριστικά στην τέχνη του. Ο ίδιος υπογραμμίζει ότι: «Όλα αυτά τα χρόνια έμαθα να αντιλαμβάνομαι τη μουσική ως συνονθύλευμα ολογραφικών δεδομένων που όλοι μας κατέχουμε ως προέκταση της πραγματικότητας». Η σύνθεση, η ενορχήστρωση, η επεξεργασία του ήχου και η παραγωγή έγιναν από τον ίδιο τον καλλιτέχνη μεταξύ των ετών 2007 – 2009. Όλα τα μέρη του άλμπουμ δημιουργήθηκαν στο προσωπικό του studio στα Τρίκαλα και ο Γερμανός μηχανικός mastering Friedemann Tischmeyer «σφράγισε» την ποιότητα του ήχου με την εμπειρία του. Το έργο χαρακτηρίζεται από ένα συμπαντικό, φουτουριστικό ήχο, με σύγχρονα synthesizer, χορωδίες, ύμνους, ψηφιακές φωνές, βαρύτονους ρυθμούς κρουστών, ethnic φωνητικά και ορχηστρικά στοιχεία. Οι συνθέσεις εμπλουτίζονται επιπλέον με τη χρήση τεχνικών μικροδιαστημάτων (microtuning) που δεν ακούμε σχεδόν ποτέ στην ηλεκτρονική μουσική. Δύο ακόμη χαρακτηριστικά σημεία στη μουσική του 2Α είναι τα ποικίλα συναισθήματα που προκαλεί και τα κρυφά μηνύματα πίσω από τους τίτλους των κομματιών. Ο CEO της δισκογραφικής Apoapsis Records, Βασίλειος Αγγελής αναφέρει: «Oι ακροατές θα ανακαλύψουν τις βαθύτερες μνήμες τους μέσα από αυτό το μουσικό έργο».

Μπορεί κάποιος εύκολα να καταλάβει ότι το “Hologram” δεν είναι περιορισμένο σε ένα συγκεκριμένο μουσικό είδος, αλλά πολλά μουσικά είδη και επιρροές κάνουν αισθητή την παρουσία τους. Το γεγονός αυτό είναι μία από τις πιο σημαντικές παραμέτρους στις συνθέσεις του 2A οι οποίες βασίζονται στην αυθόρμητη δημιουργικότητα και στην απουσία της συμβατικής μουσικής θεωρίας. Ο ίδιος χαρακτηριστικά λέει ότι «δημιουργικότητα είναι η αρχή μιας ατελούς γνώσης». Η Apoapsis Records πιστεύει ότι το έργο είναι μια εξαιρετική αρχή για τη δισκογραφική αλλά και ένα ασυνήθιστο έργο για το μουσικό μας κόσμο. Υπάρχουν ήδη αρκετοί που στηρίζουν αυτή τη δουλειά όπως ο Γερμανικός ραδιοφωνικός σταθμός Divbyzero ο οποίος έκανε ένα τριήμερο αποκλειστικό αφιέρωμα στο συγκεκριμένο έργο. Την κοπή του δίσκου ανέλαβε η Sony DADC στην Αυστρία.

Το CD άλμπουμ “2A - Hologram” είναι διαθέσιμο και στη χώρα μας και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν την ιστοσελίδα του καλλιτέχνη http://www.2amusicworld.com για πληροφορίες σχετικά με τον ίδιο και την τέχνη του.

Για περισσότερα στοιχεία ή για μια συνέντευξη με τον καλλιτέχνη μπορείτε να επικοινωνείτε στο παρακάτω e-mail promo@apoapsisrecords.com
Για πληροφορίες σχετικά με τη δισκογραφική επισκεφτείτε τον ιστότοπο http://www.apoapsisrecords.com ή http://www.myspace.com/apoapsisrecords για τα τελευταία νέα.
Για γενικές πληροφορίες επικοινωνήστε με email στα: info@apoapsisrecords.com και info@apoapsisrecords.net ή στα τηλέφωνα: +30 6993 159030, +30 6996 144527
###

1 σχόλιο:

  1. Γιάννης ΠέτρουΦεβρουαρίου 25, 2010

    Απόστολε τα συγχαρητήρια μου,καλή συνέχεια & πάντα επιτυχίες..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

επικοινωνιστε μαζι μας