Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2018

Ο Α.Ο Βαλτινού γιόρτασε τα 42 χρόνια ποδοσφαιρικής ζωής



Τα 42 χρόνια ποδοσφαιρικής ζωή, από την ίδρυση του ομίλου, γιόρτασε η ομάδα του Α. Ο. Βαλτινού την προηγούμενη εβδομάδα στο Cafe Yolo.
Το παρών στην όμορφη γιορτή του Α.Ο.Β έδωσε σύσσωμη η διοίκηση, το τεχνικό τιμ και οι ποδοσφαιριστές, ενώ κόπηκε και μία τούρτα, διά χειρός των μελών του Δ.Σ με επικεφαλής τον πρόεδρο Παναγιώτη Καλαμπάκα.


Ακολούθησε διασκέδαση για τους παρευρισκόμενους, ενώ άπαντες εστιάζουν το ενδιαφέρον τους στη συνέχεια του πρωταθλήματος της Α1' Ερασιτεχνικής, όπου η ομάδα στοχεύει σε ακόμη καλύτερη παρουσία και ένα όσο το δυνατόν καλύτερο πλασάρισμα στη βαθμολογία του Β' ομίλου.


Λίγα λόγια για την ιστορία της ομάδας του Α.Ο. Βαλτινού
Το 1949 συγκροτήθηκε η πρώτη ομάδα ποδοσφαίρου του χωριού και με τα διπλανά χωριά γίνονταν αγώνες που πολλές φορές κατέληγαν σε ξυλοδαρμούς και σε πεδία μάχης.
Στη δεκαετία του 1960 σημαντική προσφορά στο ποδόσφαιρο υπήρξε η διοργάνωση αγώνων κυπέλλου ΚΡΕΣΟΥ. Σ' αυτή τη διοργάνωση συμμετείχαν όλα τα χωριά του νομού Τρικάλων που είχαν ομάδα.



Το Βαλτινό έφτασε στον τελικό αντιμετωπίζοντας την ομάδα των Καρυών μέσα στο Εθνικό στάδιο των Τρικάλων όπου και έχασε με τέρματα 2 - 1.

Το ενδιαφέρον για το ποδόσφαιρο εντείνεται και καθημερινά στην Γελαδαριά (σημερινή κεντρική πλατεία) γίνονται αγώνες ποδοσφαίρου.
Το Πάσχα του 1976 μερικοί νέοι του χωριού, οι Ψύχος Ανδρέας, Ευσταθίου Αθανάσιος, Σταμούλης Κων/νος, κ.α. περισυνέλεξαν τα δέρματα των αρνιών, τα πουλήσανε και με τα έσοδα ιδρύουν στις 25 - 10 - 1976 την επίσημη πλέον ομάδα ποδοσφαίρου, με την ονομασία ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΒΑΛΤΙΝΟΥ.


Ο Αθλητικός όμιλος Βαλτινού κατόρθωσε μέσα σε αυτά τα χρόνια να γίνει απ τις πιο επιτυχημένες ομάδες στο Νομό Τρικάλων καθώς είναι η δεύτερη ομάδα με τα περισσότερα πρωταθλήματα στη Β΄ ΕΠΣ Τρικάλων (έχει κατακτήσει 4) ενώ έχει κατακτήσει και 2 φορές το πρωτάθλημα της Γ΄ ΕΠΣ Τρικάλων.


Ίσως και απ τις σημαντικότερες στιγμές της μέχρι τώρα πλούσιας ιστορίας του ΑΟΒ ήρθε το 2008 όπου απέκλεισε απ τη συνέχεια του Κυπέλλου τον Α. Ο. Τρίκαλα με σκορ 1-0 ενώ την επόμενη χρονιά έφτασε μέχρι στους 4 του θεσμού!!!
Το πρώτο διοικητικό συμβούλιο απαρτίζονταν από τους εξής:
Πρόεδρος: Σταμούλης Βάιος
Αντιπρόεδρος: Κουφοχρήστος Αθανάσιος
Γενικός Γραμ.: Βότσιος Γεώργιος
Ειδικός Γραμ.: Πέτρου Ευάγγελος
Ταμίας: Σταμούλης Νικόλαος
Γενικός Αρχηγός: Ψύχος Ευάγγελος
Μέλος: Πράτας Βάϊος
Μέλος: Δήμου Νικόλαος
Εφορευτική Επιτροπή: Κατσιούλης Χρήστος


42 χρόνια μετά, η πορεία ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!!!

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΗ ΓΙΟΡΤΗ







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

επικοινωνιστε μαζι μας