Δευτέρα, 24 Οκτωβρίου 2016

Στο πλευρό των κατοίκων Βαλτινού τάσσεται ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Χρήστος Μιχαλάκης για την μη αδειοδότηση της ρυπογόνου επένδυσης «Μονάδα Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας με βιοέλαια - βιορευστά»Τα ενστικτώδη αντανακλαστικά της αυτοσυντήρησης επιβάλλουν την ανάγκη της ενεργοποίησης των πολιτών ώστε να ασκηθεί πίεση στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση και στην κρατική εξουσία για να προχωρήσουν σε μέτρα κατά της ρύπανσης του περιβάλλοντος από επιχειρήσεις. Να αναγκαστεί η κρατική εξουσία να αναχαιτίσει με θεσμικά μέτρα την περιβαλλοντολογική καταστροφή.
Αυτά τονίστηκαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 24 -10-2016, στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Χρήστου Μιχαλάκη, όπου συμμετείχαν, η Αντιδήμαρχος Τρικκαίων κα. Ελένη Πούλιου, ο Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου Βαλτινού κ. Δημήτριος Σταμούλης, ο πρώην Δήμαρχος Καλλιδένδρου κ. Δημήτρης Τσιγάρας και ο πρώην Πρόεδρος Δ.Σ. Δήμου Καλλιδένδρου κ. Αθανάσιος Ζαμπακάς.
Στη σύσκεψη συζητήθηκε το θέμα της δημιουργίας Μονάδας Παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας στο Βαλτινό, όπου τέθηκε υπόψη στον κ. αντιπεριφερειάρχη, η αρνητική απόφαση του Τοπικού Συμβουλίου Βαλτινού και το ψήφισμα της Λαϊκής Συνέλευσης των κατοίκων Βαλτινού, ώστε να μην επιτρέψουν την δημιουργία αυτής της επένδυσης στον τόπο τους.
Κατά τη συγκρότηση ορθολογικών επιχειρημάτων εκφράστηκαν οι λόγοι που δεν πρέπει να γίνει σε καμία περίπτωση αυτή η ρυπογόνος επένδυση.
Ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μιχαλάκης τάχθηκε και αυτός κατά της δημιουργίας αυτής της επένδυσης και τόνισε ότι κατανοεί και στηρίζει την άποψη των κατοίκων του Βαλτινού. Τόνισε δε ότι δεν έχει να ωφεληθεί τίποτα η περιοχή από αυτή την επένδυση καθώς δεν υπάρχουν διαθέσιμες πρώτες ύλες (βιοέλαια) στην περιοχή, ούτε δημιουργούνται θέσεις εργασίας, άρα δεν υπάρχει λόγος να επιβαρυνθεί με μόλυνση το περιβάλλον από μια τέτοια επένδυση.
Τάχθηκε στο πλευρό των κατοίκων Βαλτινού και θεωρεί ότι και το Περιφερειακό Συμβούλιο θα καταψηφίσει την αδειοδότηση αυτή, αναλαμβάνοντας την υποχρέωση να συζητήσει το θέμα και με τον περιφερειάρχη κ. Κώστα Αγοραστό. Ζήτησε μάλιστα από την Αντιδήμαρχο κ. Ελένη Πούλιου να κοινοποιηθούν οι αντιδράσεις των κατοίκων στις υπηρεσίες καθώς και στα θεσμικά όργανα.
Αναμένονται τώρα οι αποφάσεις των οργάνων: του Δημοτικού Συμβουλίου Τρικκαίων, της Περιφερειακής Επιτροπής, του Περιφερειακού Συμβουλίου  και στη συνέχεια της Αποκεντρωμένης Διοίκησης. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

επικοινωνιστε μαζι μας