Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Από το Βαλτινό οι παραλήπτες του «Πάμε πακέτο»


Συγκλόνισε και καθήλωσε το Πανελλήνιο το άνοιγμα του πακέτου της εκπομπής «Πάμε πακέτο», της Πέμπτης 28 Νοεμβρίου, η οποία αποκάλυψε την ιστορία υιοθεσίας ενός παιδιού από το Βαλτινό. 
Η συγκλονιστική ιστορία της οικογένειας Καραδήμα από το Βαλτινό, η οποία βιώνοντας την φτώχια στον έσχατο βαθμό και μην έχοντας άλλη λύση έδωσε το ένα από τα τέσσερα παιδιά για υιοθεσία.


Ο 25χρονος Άλκης ξεκίνησε από την Θεσσαλονίκη με σκοπό να βρει τη βιολογική του οικογένεια. Μετά τον θάνατο των ανάδοχων γονιών του δεν έχει κανένα στον κόσμο, πέρα από τη σύντροφο και το 18 μηνών μωρό τους. Τον τελευταίο καιρό μάλιστα όλη η οικογένεια σιτίζεται από την εκκλησία της περιοχής, καθώς και οι δυο είναι άνεργοι. 



Ο Άλκης αναζητά μια ελπίδα, ένα στήριγμα που πιστεύει ότι θα βρει στη βιολογική του οικογένεια. Η αντίδραση του αποστολέα ήταν συγκλονιστική όταν μαθαίνει ότι η βιολογική του οικογένεια που ζει στο Βαλτινό, ζει κι εκείνη κάτω από το όριο της φτώχειας. Εκεί μαθαίνει τις συνθήκες πρωτοφανούς φτώχειας που έζησαν τα αδέλφια του και οι βιολογικοί γονείς του και πως επηρέασαν την εξέλιξη της ζωής τους.




Η συνάντηση του νεαρού Άλκη με την βιολογική του οικογένεια  ήταν άκρως συγκινητική, και το τραγικό  της ιστορίας είναι ότι η οικογένεια συνεχίζει να ζει στην ανέχεια. 
Ευχόμαστε σύντομα να βρεθεί μια ουσιαστική λύση για όλους.





11 σχόλια:

  1. Υπάρχει τρόπος να μπορέσουμε να βοηθήσουμε αυτή την οικογένεια που έχει ταλιπωρηθεί τόσο πολύ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Η Βίκη Χατζηβασιλείου έκανε έκκληση σε όποιον μπορεί να προσφέρει δουλειά στον Άλκη!
      Έτσι ο Χρήστος Χολίδης, που είδε την εκπομπή, αμέσως πρόσφερε την βοήθειά του!
      Η παρουσιάστρια έγραψε στο Twitter:«Με συγκίνησαν τα αντανακλαστικά του Χρήστου Χολίδη στο πρόβλημα επιβίωσης του Άλκη. Είσαι ξεχωριστό παιδί Χρήστο! Σου αξίζουν τα καλύτερα!».
      Εκεί που θα μπορούσε κανείς να απευθυνθεί και να βοηθήσει είναι η Διεύθυνση Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Τρικκαίων στα τηλέφωνα: 2431046233 - 2431046237 – 2431046236 – 2431046231.

      Διαγραφή
  2. sto valtino yparxoun oikogeneies me ligotera eisodhmata apo afta ta PARASITA alla exoun aksioprepeia aporw me to kanali tou alpha pws kai den ekane mia mikrh erevna gia ton kyrio karadhma kai ta katwrthomata tou kai dysfhmoun ena oloklhro xwrio AISXOS...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τον να είσαι φτωχός δε σε κάνει παράσιτο μάλλον εσείς είστε τα παράσιτα που με το να κρίνεται τη φτώχεια και την ανέχεια σας κάνει και καλά καλύτερους ξέρεις πως λέγεται αυτό; Υπεροπτισμος και κακοψυχια εύχομαι να βρείτε τα χειρότερα στη ζωή σας

      Διαγραφή
  3. KYRIE TSIGARA EPEIDH EISTE K ESEIS APO TO VALTINO THA PERIMENA NA DEIKSETE TETOIA EVAISTHSIA K GIA ALLES OIKOGENEIES TOU VALTINOU KAI PISTEPTE ME YPARXOUN KAMPOSES POU ZOUN STHN ANEXEIA

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. malakies ti provlima exoun pernoun oli epidomata APO to kratos Kai pinane aloi exoun mikra paidia Kai den douleuoun Kai zoun me axioiprepeia na pane gia douleia douleya pote na doun ti einai doulia ntropi gia to xorio olo to xorio tous stirixe malakies otan to poulisan to paidi Kai piran lefta tote den tous piraze

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. oti Kai na egine ti to ´yaxnete gia tiletheasi ginonte ola stefania mamali oti tous eipan ekanan

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Για να μπουν τα πραγματα στη θεση τους γιατι παρατραβηξε το... δραμα ?
    Ακουστε και την αλλη εκδοχη,την εκδοχη να μιλησουν και οι κατοικοι του βαλτινου για την συγκεκριμενη ιστορια...
    ΛΟΙΠΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ...
    Η συγκεκριμενη οικογενεια εχει και ενα αλλο παιδι που εχει δωσει για υιοθεσια..κοριτσι συγκεκριμενα.5 στο συνολο τα παιδια τους (αυτα που ξερουμε ως τωρα δηλαδη).ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΧΑΡΤΖΗΛΙΚΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΦΥΣΙΚΑ.Το οτι τα παιδια τους δεν εμαθαν γραμματα δεν φταινε ουτε οι δασκαλοι ουτε οι χωριανοι.Κανενας απο τους γονεις δεν ενδιαφερθηκε ποτε να στειλει τα παιδια στο σχολειο..αλλωστε ποιος θα μπορουσε να τους εμποδισει ? οι δασκαλοι που δια νομου και μονο απαγορευται να το κανουν ?οι χωριανοι γιατι να το κανουν ?και θα μπορουσαν να το κανουν ?με ποιο δικαιωμα αλλωστε !!Αρα το παραμυθι τους αυτο δεν τρωγεται..
    Οσον αφορα την μεγαλη τους φτωχεια..ναι ειναι φτωχοι..με 4-5 συνταξεις στην οικογενεια,πολυτεκνοι,προνοιας,αναπηρικη,και μια ακομη για τον γιο τους πετρο ως διανοητικα καθηστερημενο που κατα τα αλλα χαιρει ακρας υγειας,και γυρναει σε ολους τους γαμους και πανηγυρια χορεοντας και παιζοντας τουμπερλεκι.βεβαια κοπηκαν καποιες απο τις μαιμου συνταξεις που επαιρναν και....τα φερνουν καπως δυσκολα τωρα.
    Ας ειναι καλα ομως η κολωνα του σπιτιου ο Τασος,ο πατερας δηλαδη που οταν πηρε καποια αναδρομικα απο την συνταξη του(ειχε ενα ατυχημα στο ποδι) ποσο 7500 ευρω φροντισε να τα..επενδυσει αγοραζοντας ενα φορτηγακι που αν και συνταξιουχος εβγαλε επαγγελματικη αδεια !!!Μονο που το φορτηγακι κατασχεθηκε απο την αστυνομια της Λαρισσας γιατι ειχε κλοπιμαια πανω του,μαναλια και σταυρους μνηματων.Εχει αρκετες καταδικαστικες αποφασεις και εκανε φυλακη για διαφορες κλοπες.Συγχωρεθηκε αρκετες φορες απο τους χωριανους που διερηξε το ξωκλησι του χωριου και τιναξε το παγκαρι καθως επισης και απο αλλους ανθρωπους που κατα διαστηματα τον ειχαν πιασει να κανει διαρηξεις.Η αδυναμια του οι εκκλησιες βλεπεις,,Ειχε ακουστει παλιοτερα σε ενα Λουνα Παρκ που δουλευε στη Λαρισσα οτι ασελγησε σε ενα παιδακι με ειδικες αναγκες.Την γλιτωσε με ενα χερι ξυλο τελικα απο τους γονεις του αγοριου..
    Τα παιδια και η συζηγος δεν εχουν απο οσο θυμαμαι εργαστει ουτε μια φορα και οχι γιατι δεν εβρισκαν δουλεια αλλα γιατι..καλη ειναι και η ζητιανια..
    ( Ερωτηση...και πως ζουσαν ολο αυτο τον καιρο?)μονο η Σουλα δουλευε περιστασιακα εδω και εκει και τωρα τελευται λεει οτι δουλευει στην αθηνα.
    Οσον αφορα τον κοινωνικο αποκλεισμο και ρατσισμο που λενε υπεστησαν στο χωριο μας ειναι καθαρα και μονο οτι.. οι χωριανοι βλεποντας οτι βοηθωντας τους μια βοηθωντας τους δυο κουραστηκαν να τους βλεπουν σε συνεχη απαθεια χωρις να παλευουν για κατι καλυτερο οπως ψαχνοντας για δουλεια η εστω να κανουν εναν μικρο κηπο στο χωριο' οπως κανουν ολοι εδω, να εχουν εστω ενα μαρουλι στον κηπο τους αλλα το να ζητιανευουν η να περιμενουν απο τους αλλους να τους βοηθησουν τους αφησαν στο περιθωριο..
    ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ? ΝΑΙ ΛΕΩ ΕΓΩ.. ΒΡΕΙΤΕ ΤΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑ
    Αυτα ειχα να καταθεσω ως κατοικος Βαλτινου γιατι αληθεια ειναι οτι η εκπομπη της Κας Βικυς εκανε τηλεθεαση θυσιαζοντας αδικα ενα χωριο και τους κατοικους της αν και θα 'πρεπε (ακομα το σκεφτομαι να κανω μυνηση στην εκπομπη και στην ιδια για συκοφαντικη δυσφιμηση) να ψαξει καλα αν ο καθε πικραμενος που βγαινει στην εκπομπη της λεει αληθεια η οχι γιατι ολο το χωριο ηξερε πολυ πριν γινει η εκπομπη οτι οι οικογενεια ειχε βρεθει με το υιοθετημενο παιδι και απλα εγινε μια τελεια σκηνοθεσια για να πεσει κλαμα και συγκινηση προς χαριν της τηλεθεασης....
    ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΙΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟΝ ΡΑΤΣΙΣΜΟ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ !!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. εμεις στο βαλτινο κοιταμε ποιος γαμηθηκε με ποια,τι αμαξι εχει ο συγχωριανος μας,που ξενυχτουσε χτες βραδυ,και δεν κοιταμε να κανουμε ολοι μαζι κατι καλο για το χωριο μας...ας ενωθουμε εστω και για μια φορα και να κανουμε κατι δραστικο γι αυτους που ξεφτιλισαν το χωριο μας στο πανελληνιο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Διευκρίνηση από την Εφημερίδα του Βαλτινού.
    Επειδή πιστεύουμε στη διαδραστική επικοινωνία θεωρούμε δικαίωμα την δυνατότητα των αναγνωστών στα μηνύματα, στα ανοιχτά σχόλια και στις κριτικές τους.
    Για το λόγο αυτό όταν τα μηνύματα, τα σχόλια και οι κριτικές είναι ανώνυμα, παρακαλούμε να είναι κόσμια ώστε να μην μας φέρουν στην δυσάρεστη θέση να τα σβήνουμε!!!
    Σε κάθε περίπτωση όμως τα σχόλια των αναγνωστών δεν αποτελούν θέσεις της Εφημερίδας μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη για αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

επικοινωνιστε μαζι μας