Τετάρτη, 29 Φεβρουαρίου 2012

Παράνομη υλοτόμηση στο ΒαλτινόΜπορεί η οικονομική κρίση αλλά και η υψηλή τιμή του πετρελαίου να έχει κάνει πολύ κόσμο να στραφεί προς τις ξυλόσομπες, και τα τζάκια, ωστόσο πολλοί είναι αυτοί που εκμεταλλεύονται την συγκυρία ή καταφεύγουν από ανάγκη και αποψιλώνουν παράνομα τα λιγοστά δάση που έχουν απομείνει.
Παράνομη υλοτόμηση παρατηρείται και στο Βαλτινό, όπου διάφοροι ασυνείδητοι δρουν παρανόμως και υλοτομούν διάφορα δένδρα, από κοινόχρηστους χώρους.


Συγκεκριμένα στην περιοχή του Γηπέδου, του Κοιμητηρίου καθώς και σε άλλες περιοχές υπάρχουν δένδρα κομμένα, άλλα στους κλώνους, και άλλα τελείως από τη ρίζα.
Όπως μας επισημάνθηκε από τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Βαλτινού, τα κρούσματα της παράνομης υλοτομίας, έφθασαν σε ανησυχητικό επίπεδο και τείνουν να πάρουν διαστάσεις καταστροφικές για το περιβάλλον.


Μάλιστα το γεγονός καταγγέλθηκε στο Δασαρχείο και ήδη έχει αρχίσει από την Δασική υπηρεσία να γίνονται καθημερινοί έλεγχοι προκειμένου να αποφευχθεί η ολοκληρωτική καταστροφή της δασικής μας περιουσίας.
Αν υπάρξουν συλλήψεις, θα σχηματιστούν δικογραφίες σε βάρος των δραστών και θα υποβληθούν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Τρικάλων.
1 σχόλιο:

  1. ΑνώνυμοςΜαρτίου 01, 2012

    στο βαλτινο ειναι γνωστοι καποτε θα πρεπει να ανακεινωσετε και ονοματα ελεος πια αυτη αμαυρονουν το ομορφο χωριο μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή

επικοινωνιστε μαζι μας