Κυριακή 19 Μαΐου 2019

Έρωτας ή τίποτα


- Γιατί τόση απολυτότητα «Έρωτας ή τίποτα»;
- Γιατί ο έρωτας δεν είναι συναίσθημα. Γιατί ο έρωτας είναι αίτημα ζωής. Γιατί αφορά την ίδια τη ζωή και όχι απλώς, ένα τμήμα της ζωής. Δεν είναι ένα ηλικιακό θέμα, δεν αφορά μόνο τους νέους, δεν αφορά ένα μέρος της ζωής του ανθρώπου. Δεν είναι απλώς μία στάση, που θα βοηθήσει και θα είναι αίτιο για τη σεξουαλικότητα, αλλά είναι αίτημα ζωής.
Είναι το πάθος για την ίδια τη ζωή.
Είναι μία υπαρξιακή συνιστώσα, η υπαρξιακή δύναμη, που λέει ότι μπορώ να είμαι κάτι περισσότερο από αυτό το περιορισμένο της ύπαρξής μου και είναι ένα αίτημα της ύπαρξης για το επέκεινα, για το όλο.
Και αυτό είναι πραγματικά μία παθιασμένη στάση ως προς τη ζωή, για να έχει νόημα η ζωή.



«Έρωτας ή τίποτα», ένα βιβλίο, του Δημήτρη Καραγιάννη, για τον έρωτα σε καιρούς μεταμοντέρνους. "Έρωτας ή τίποτα", αφού ο έρωτας δεν αφορά ένα συναίσθημα που προκύπτει κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες, αλλά αποτελεί τη δυνατότητα να κατανοήσει κανείς εμπειρικά το νόημα της ύπαρξης.
Η παραίτηση από το να είμαστε ερωτικοί, οδηγεί στην παραίτηση από την ίδια τη ζωή.
Τίποτα: Το κενό. Το άδειο. Η απουσία. Η εγκατάλειψη. Η ανυπαρξία. Ο θάνατος. Η εμπειρία των αδιέξοδων σεξουαλικών επαφών δίχως έρωτα, γίνεται η αφορμή για την αναζήτηση του ερώτα που θα αφορά όλη την ύπαρξη.
"Έρωτας ή τίποτα" λοιπόν, για όλους εκείνους που δεν αποδέχονται το συμβιβασμό της μετριότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

επικοινωνιστε μαζι μας