Κυριακή 11 Νοεμβρίου 2018

Τρίκαλα: Απαρέγκλιτα ο νόμος για το κάπνισμα




Με την έλευση της πρώτης φθινοπωρινής βροχής στα Τρίκαλα, ήρθε και το πρόστιμο για το κάπνισμα.  Ο Δήμος Τρικκαίων προέβη σε ελέγχους για να συνεχιστεί και να τηρηθεί η περυσινή καμπάνια για το κάπνισμα με την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου. Μάλιστα, το βράδυ της Παρασκευής μετά τις 23.00 έγιναν 5 έλεγχοι σε καταστήματα στο κέντρο της πόλης και βεβαιώθηκε μία παράβαση από το προσωπικό της Δημοτικής Αστυνομίας.
Η εφαρμογή του νόμου, όπως πολλές φορές είχε τονίσει η δημοτική αρχή, είναι θέμα υγείας και ένα μεγάλο «στοίχημα» για ολόκληρη την πόλη και τον Δήμο. Τα πρόστιμα είναι υψηλά και ξεκινούν απόν 600€ για κάθε παράβαση, 1200€ τη δεύτερη φορά, 2400€ την τρίτη φορά. Στην τέταρτη υποτροπή ανακαλείται προσωρινά η άδεια λειτουργίας του καταστήματος για 10 ημέρες, ενώ στην πέμπτη υποτροπή ανακαλείται οριστικά η άδεια λειτουργίας.
Ο Δήμος ζητά τη συνεργασία των επαγγελματιών, όπως συνέβη και την περυσινή χρονιά, καθώς πάγια πεποίθηση της δημοτικής αρχής είναι πως τέτοια ζητήματα δεν λύνονται με κατασταλτικά μέσα.

Από το γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

επικοινωνιστε μαζι μας