Πέμπτη, 5 Μαΐου 2016

Με επίτιμο Δημότη τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας γιόρτασαν φέτος τα «ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΕΙΑ» στο Μαυρομμάτι
Με ιδιαίτερη λαμπρότητα γιορτάστηκαν τα φετινά «ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΕΙΑ» στο Μαυρομμάτι, Καρδίτσας, το χωριό του Αρχιστράτηγου του 21  Γεώργιο Καραϊσκάκη την Δευτέρα 2 Μαΐου 2016.
Κορυφαία στιγμή η ανακήρυξη του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου σε επίτιμο δημότη της γενέτειρας του ήρωα.
Η παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας λάμπρυνε την κορυφαία αυτή εκδήλωση μνήμης, καθώς το μεγαλειώδες πλήθος κόσμου που προέρχονταν από πολλές περιοχές της χώρας μας, κατέκλεισε στην κυριολεξία το Μαυρομμάτι, πράγμα που πιστοποιεί την τεράστια σημασία που έχει για ολόκληρη την περιοχή μια τέτοια πολιτιστική εκδήλωση.


Στην εκδήλωση εκτός από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο παραβρέθηκαν, εκπρόσωποι της Κυβέρνησης, των Κομμάτων, των Θρησκευτικών και Στρατιωτικών αρχών καθώς και τοπικών φορέων, Δήμαρχοι, Αντιδήμαρχοι, κλπ.
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυρομματίου επέδωσε στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας αναμνηστική ελαιογραφία, η οποία  απεικονίζει τον Γ. Καραϊσκάκη, έργο του Θεσσαλονικιού ζωγράφου Περικλή Μπαλάφα.
Την παραμονή της γιορτής του Αγίου Γεωργίου, του τροπαιοφόρου τελέστηκε Μέγας εσπερινός στο ιστορικό Μοναστήρι του Αγίου Γεωργίου – Καραϊσκάκη, με την παρουσία πλήθος πιστών από πολλές περιοχές της χώρας.Ενώ ανήμερα της γιορτής, ο άγιος γιορτάστηκε με λαμπρότητα και θρησκευτική κατάνυξη. Οι Μοναχές της Ι. Μονής, όπως κάθε χρόνο, με κάθε τυπικότητα, τέλεσαν μνημόσυνο για όλους τους προγόνους και απογόνους του ήρωα. Και τέλος, όπως είθισται, μετά τη Θεία λειτουργία παρατέθηκε σε όλους τους προσκυνητές γεύμα φιλοξενίας.
Την όλη οργάνωση για μία ακόμη φορά είχε το Ν.Π.Δ.Δ. Αθλητισμός, Πολιτισμός Νεότητα του Δήμου Μουζακίου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυρομματίου «Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ».


Πολιτιστικός Σύλλογος Μαυρομματίου «Ο ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ»   
Για  το Δ.Σ.
Ο Πρόεδρος
Δημήτριος  Γιώτης 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

επικοινωνιστε μαζι μας